Mersin Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Babaoğlu Açıklaması

Beko Basketbol Ligi'nde iki kere uzatmaya giden karşılaşmada Galatasaray Medical Park'ı 106-99 yenen Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde sevinç yaşanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Mete Babaoğlu, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, iki kere uzatmaya giden karşılaşmada oyuncularının canla, başla mücadele ettiklerini belirterek, hepsini kutladığını söyledi.

Özellikle karşılaşmanın son 15 dakikasında etkili savunma yaptıklarını ve rakiplerine kolay atış ve sayı şansı vermediklerini anlatan Babaoğlu, ''Sıcaklar da başladı.

Her iki takımın oyuncularını da bu atmosferde sergiledikleri mücadele için kutlamak lazım. Bu sezonun buradaki en iyi maçını oynadılar. Artık önümüze bakacağız. Kalan iki maçı da kazanarak sezonu kapatmak istiyoruz'' dedi.

Oyunculardan Can Maxim Mutaf, play-off şanslarının yok denecek kadar az olmasına karşın iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, kısıtlı kadro nedeniyle rotasyonda zorlandıklarını kaydetti.

-Galatasaray cephesi-

Galatasaray Medical Park Antrenörü Oktay Mahmuti ise Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni kutlayarak başladığı konuşmasında, bazı maçlarda takım olarak olgunlaşmadıklarını gösterdiklerini söyledi.

Bazen iyi, bazen de kötü oynadıklarını ifade eden Mahmuti, şöyle devam etti:

''Ancak, basketbol her şeyden önce kafayla oynanan bir oyun. Ondan sonra bacaklarla, en son ellerle oynanan oyun. Bunu biz çoğu zaman uyguluyoruz ama uygulamadığımız zamanlarda da bu durumlara düşüyoruz. Bu asla Mersin galibiyetinin değerini küçümsemez. Kendi adımıza eleştiri yapmak gerekiyorsa, her şeyden önce oyuncu bazında basketbol olgunluğunu yaşamamız lazım. Ondan sonra bir takım şeyleri konuşalım. Oynamaktan ziyade, bazı yerlerde konuşmayı önde tutuyoruz ki bu da bazen böyle geri dönüyor.''

Oyunculardan Hüseyin Göksenin Köksal da kazanmaları gereken bir maça iyi başlamalarına karşın sonunu getiremediklerini ifade etti.

Play-off'lara en iyi şekilde girmek istediklerini dile getiren Köksal, artık önlerine bakacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA