Erdemir-Banvit Maçının Ardından

Beko Basketbol Ligi'nde Erdemir'in sahasında Banvit'e 85-60 mağlup olduğu maçın ardından her iki takım antrenörleri ve oyuncuları değerlendirmelerde bulundu.

Erdemir Antrenörü Ahmet Çakı, maça iyi başlamalarına rağmen sonunu getiremediklerini söyleyerek, "Maçın başında iyi başlamamıza ve dirençli oynamamıza rağmen 2. periyodun sonunda Banvit'e avantaj verip 9 sayı gerilere gittik. 3. periyodun başında bence maça iyi başladık ve farkı 4 sayıya kadar indirdik. Ama devamında Banvitli oyuncuların hem genç katkısı hem de oyuncu kalitesi gerçekten ön plana çıktı.

Bizde çok basit hatalarla kolay sayılar yedik. Buda direncimizi düşürdü. Banvit'i tebrik ediyorum. İyioynayarak haklı bir galibiyet aldılar. Bizde elimizden geleni yaptık ama son periyodu özellikle bizim istediğimiz dirençte oynayamadık. O açıdan maçın sonunu iyi getiremedik. Önümüzdeki hafta Galatasaray'la oynayacağız. Çok zorlu bir maç olacak, play-of şansımız çok düşük öyle olunca da çok kolay değil ama bu maçı kazanmak çok kolay olmayacak bununda farkındayız. Bu maça çok iyi bir şekilde hazırlanıp kendimizi en iyi şekilde ifade etmeye çalışacağız" diye konuştu.

BANVİT CEPHESİ

Banvit Antrenörü Orhun Ene, Erdemir maçının kendilerinin deplasmanda oynadıkları ve farklı kazandıkları ender maçlardan biri olduğunu ifade ederek, "Maçın içindeki mücadele ve basketbol esasında farkı yansıtmayan bir mücadelede vardı. Erdemir de maçın başında iyi başladı, ilk yarı gerçekten iyi direndi. Fakat bugün biz gerçekten kendi standartlarımızın da üzerinde de bir basketbol oynadık hem hücumda hem de savunmada çok konsantre idik ve ligin sonundaki bütün maçları da kazanarak bitirmek istiyoruz.Bugünde almış olduğumuz 23. galibiyet bizim geçen seneki galibiyet elde ettiğimiz galibiyet sayısına eşit, iki galibiyet daha alarak bu sene 25 galibiyet alarak sezonu kapatmak istiyoruz. Bizim için en önemli hedef ligi ikinci sırada bitirmek bizim için lig ikinciliği çok önemli çok zayıf bir ihtimalle lig birinciliği şansımız var. Ama şu anda gözüken şu anki konsantrasyon devam ederse rakiplerimizin oynayacağı maçlarda önemli ligi ikinci sırada bitirip play off'a iyi yerde başlamak istiyoruz" diyekonuştu.

Banvit basketbol takımı oyuncularından Erkan Veyseloğlu, "Erdemir gerçekten sahasında iyi oynayan bir ekip, bugün çok iyi defans yaptığımızı düşünüyorum. Onun neticesinde de iyi bir galibiyet aldık. Önümüzde iki maç kaldı. İki maçı da alıp, ligi en üst yerde bitirmeye çalışacağız" diye konuştu

Erdemir basketbol takımı oyuncularında Melih Yıldız'da Banvit takımının iyi mücadele ederek maçı kazandığını belirterek, "Banvit takımını kutluyorum. Oyuna iyi başladık ama sonunu getiremedik. Söyleyecek bir şey yok, önümüzdeki maçları da kazanarak ligi bitirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA