Barbaros Akkaş: Mücadelemizle Maçı Kazanmasını Bildik

Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, Genç Erkek Milli Takım'ın üçüncü olduğu Albert Schweitzer Turnuvasını değerlendirdi.

Akkaş, Almanya ile oynanan üçüncülük maçı sonrası yaptığı açıklamada, ev sahibi Almanya’yı kendi seyircisinin önünde yenmenin kolay olmadığının altını çizerek, “Ancak mücadelemizle maçı kazanmasını bildik “dedi.

Barbaros Akkaş, Avrupa Şampiyonası öncesinde takım adına önemli bir organizasyonu geride bıraktıklarını kaydederken, “Bu jenerasyonda oyuncular rakiplerinin hangi seviyede olduklarını gördüler. Takımımızda dört önemli eksiğimiz vardı. Ancak buna rağmen sahada yer alan oyuncular maçtan kopmayarak, sonuna kadar mücadelelerini sürdürdüler ve maçı kazanmayı bildik.” diye konuştu.

Albert Schweitzer Turnuvasının Dünya çapındaki en önemli organizasyondan birisi olduğunu ifade eden Akkaş, “Avrupa Şampiyonası öncesindeki en önemli organizasyonlardan olan turnuvaya dünya çapından bir sürü takım geliyor. Maçlar yaklaşık 2 bin seyirci önünde oynanıyor. Sakatlıkları geçtikten sonra iki oyuncumuz ile Beko Basketbol Ligi’nde oynayan diğer iki oyuncumuz yaz öncesi Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına katılacak, bu eksikliği kapatacaklar. Bizim Avrupa Şampiyonası’nda her zaman olduğu gibi hedefimiz final oynamak ve madalya almak olacak. Teknik kadro ve oyuncularımızla bunu başaracak güçteyiz.” diyerek sözlerini tamamladı.