Türkiye Üniversitelerarası Judo Şampiyonası'nda 2 Kupa ve 6 Madalya Kazandı

Gaziantep Üniversitesi öğrencileri, ''Türkiye Üniversitelerarası Judo Şampiyonası''nda 2 kupa ile 6 madalya kazandı.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Adıyaman Üniversitesi evsahipliğinde düzenlenen şampiyona 6-8 Nisan tarihlerinde yapıldı.

GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Yasin Eroğlu, 29 üniversite arasında çok çekişmeli müsabakaların gerçekleştirildiğini belirtti.

Öğrencilerin yoğun çalışmalar sonucu bu başarıyı elde ettiğini vurgulayan Eroğlu, şunları anlattı:

''Üniversitemiz bayanlar kata kategorisinde birinci, erkekler kata kategorisinde ikinci, erkekler açık siklet kategorisinde üçüncü, erkekler +100 kategorisinde üçüncü oldu. Bu tür sportif müsabakalar öğrencilerin sosyal gelişiminde etkili olduğu kadar sporun verdiği pozitif enerjiyle okul içerisindeki derslerinde de olumlu yönde etki gösteriyor. Üniversitemiz BESYO Öğretim Görevlisi Önder Karakoç'un büyük emekleriyle oluşan takım bugün meyvelerini veriyor.''

Eroğlu, müsabakalarda bayanlar kata kategorisinde takım olarak yarışan Z. Didem Pektaş ve Hayat Arslan birinci, erkekler kata kategorisinde takım olarak yarışan Mustafa Zıpır ve Emrah Yakın ikinci, açık siklet +100 kilo kategorisinde Hasan Solgu üçüncü, açık siklet kategorisinde ise Hasan Aslantaş üçüncülük madalyasını kazandı.

- Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şubesi ''Peygamberimiz Hazreti Muhammed'e Mektup Yarışması'' düzenledi.

Şubenin Ortaöğretim Komisyonu Başkanı Fevzi Karakaya, yaptığı yazılı açıklamada, yarışmaya lise öğrencilerinin katılmasını beklediklerini belirtti.

Mektupla birlikte yarışmaya katılanların ayrı bir manevi hava yaşayacağını ifade eden Karakaya, şunları kaydetti:

''Yarışmanın son başvuru tarihi 30 Nisan'dır. Dereceye girenlere birbirinden güzel hediyeler verilecektir. Birinciye cep telefonu ve İstanbul gezisi, ikinciye fotoğraf makinesi ve İstanbul gezisi, üçüncüye Mp3 çalar ve İstanbul gezisi ödülleri verilecek. Ayrıca dördüncü ve beşinciye mansiyon ödülü takdim edilecek. Ödül töreni 5 Mayıs'ta saat 20.30'da Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılacak.''

Karakaya, ödül töreninde İhsan Şenocak'ın bir konferans vereceğini ifade etti.

Yarışmaya bütün lise öğrencilerinin başvuru formlarını doldurarak başvurabileceğini bildiren Karakaya, başvuruların şubelerinden alınacağını kaydetti .

Kaynak: AA