Taraftar Timler İş Başında

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu’nda oynanan maçlarda çıkabilecek taşkınlıkları, taraftar kılığındaki güven timleri engelleyecek.

Güven Timleri, çeşitli kılıklara bürünerek stadın hem içerisinde, hem de dışarısında güvenliği sağlayacak. Süper Final 'de Şampiyonluk Grubu 'nda yer alan Beşiktaş- Galatasaray maçı öncesinde Güven Timleri de önlemini almaya başladı.

Güven Timlerinin başlarında bulunan Güven Timleri Ekipler Amiri Murat Öztaş, ekibiyle beraber yarın oynanacak maç ile ilgili çalışmalara başladı.

Güven timleri maça hem bir taraftar gibi, hem de etrafta bayrak satan, köfteci, ve tribünde çekirdek satan kişi olarak yerini alacak. Aynı zamanda taraftar kılığındaki Güven Timleri, formasıyla tribünlerde tezahürat yaparak bayrak da sallayacak. Bir gün önceden çalışmalara başlayan Güven Timleri, tribünlerde taraftarların arasında şüpheli görünen ve taşkınlığa mehilli kişileri engellemeye çalışacak.

Güven timleri ekipler amiri Murat Öztaş, “Güven Timleri olarak Süper Final 'de yapılacak maçlarla ilgili tüm statlarda değişik kılıklarda olacağız. Amacımız buradaki hem stat içerisinde hem stat dışarısında olacağız. Maç dağılımlarında yine toplu taşıma araçlarında görev yapacağız. Stat etrafında köfteci, su satan kişiler kılığında görev yapacağız. Biz bugünden stat çevresinde ön izleme yapmaya geldik. Güven Timleri olarak her türlü kılığa giriyoruz. Yılbaşında Noel baba kılığındaydık burada da taraftar kılığında olacağız. Sayımız güven timleri olarak en düşük 50 olacak” dedi.

Öte yandan güvenlik önlemleri almaya başlayan simitçi kılığında bir Güven Timinin de anons çekmesi görenleri şaşırttı.

Kaynak: İHA