Süper Final Beşiktaş - Galatasaray Maçının Heyecanıyla Başlıyor

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun ilk maçında Fiyapı İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak Beşiktaş - Galatasaray maçında hakem Hüseyin Göçek düdük çalacak.

Hakem Göçek'in yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ile Orkun Aktaş yapacak. 2011 - 2012 sezonunun 34 haftalık lig periyodunu 77 puanla lider tamamlayan Galatasaray, 39 puanla, 55 puanla 4. sırada tamamlayan Beşiktaş ise 28 puanla Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'na başlayacak.

Süper Final Şampiyonluk Grubu maçlarına galibiyetle başlamayı hedefleyen Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'i 15 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 mağlubiyet sonunda 55 puanla tamamlamıştı. Rakibi, lider Galatasaray'ın 22 puan gerisinde kalan siyah-beyazlı ekip, Süper Final'in ilk mücadelesinde sarı-kırmızılı rakibini yenerek, iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon Galatasaray ve Fenerbahçe ile yaptığı derbi maçlarında başarısız sonuçlar aldı. Siyah - beyazlı ekip yarınki maçtan mağlup ayrıldığı takdirde rakibinin tam 14 puan gerisine düşecek.

Beşiktaş'ta Süper Final Şampiyonluk Grubu maçları öncesi yıldız oyuncuların form düşüklüğü teknik heyeti düşündürüyor. Performans sıkıntısına Almeida ve Egemen'in cezalarının eklenmesi kadro sıkıntısına da neden oluyor.Beşiktaş'ın Galatasaray derbisine şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor: Rüştü Reçber, Hilbert, İbrahim Toraman, Sivok, İsmail Köybaşı, Quaresma, Fernandes, Fabian Ernst, Veli Kavlak, Simao, Mustafa Pektemek.

GALATASARAY'DA HEDEF PUAN AVANTAJINI KORUMAK

Bu arada normal sezonu 77 puanla lider kapatan Galatasaray, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki ilk maçında oynayacağı maçta Beşiktaş'ı yenerek, avantajını korumayı amaçlıyor.Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu maçlarına 39 puanla yine lider başlayacak olan sarı - kırmızılı takım, 28 puanla mücadele edecek Beşiktaş karşısında sahadan 3 puanla ayrılarak, zirvedeki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.Normal sezonda Beşiktaş ile deplasmanda 0 - 0 berabere kalan Galatasaray, Türk Telekom Arena'da oynadığı maçı ise 3 - 2 kazanmıştı. Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de son yenilgisini 23. haftadaki Bursaspor maçında 1 - 0'lık skorla alan sarı - kırmızılı ekip, bu mağlubiyetin ardından oynadığı 11 maçta 8 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Sarı - kırmızılı takım, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'la normal sezonda oynadığı maçları da kaybetmedi. Galatasaray, bu 6 karşılaşmadan 3 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.Galatasaray'da Beşiktaş maçı öncesinde tek eksik son oynanan ve 4 - 0 kazanılan Manisaspor maçında kırmızı kart gören Emre Çolak. Antrenmanda kavga eden ve sonra da kadro dışı bırakılan, ancak diğer futbolcuların istediği üzerine affedilen Melo ve Riera'nın takımla birlikte olacağı belirtildi.Galatasaray'ın, Beşiktaş maçına şu muhtemel 11'le çıkması bekleniyor: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Sabri, Selçuk İnan, Melo, Engin, Necati, Elmander.