Gaziantep Üniversitesi Öğrencilerinin Judo Başarısı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye Üniversitelerarası Judo Şampiyonası”nda Gaziantep Üniversitesi öğrencileri 2 kupa ile 6 madalya kazandı.

Gaziantep Üniversitesi Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yasin Eroğlu, 29 üniversite arasında çok çekişmeli müsabakaların gerçekleştirildiğini söyledi.

Öğrencilerin yoğun çalışmalar sonucu bu başarıyı elde ettiklerini belirten Eroğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Üniversitemiz bayanlar kata kategorisinde birinci, erkekler kata kategorisinde ikinci, erkekler açık siklet kategorisinde üçüncü, erkekler +100 kategorisinde üçüncü oldu. Bu tür sportif müsabakalar öğrencilerin sosyal gelişiminde etkili olduğu kadar sporun verdiği pozitif enerjiyle okul içersindeki derslerinde de olumlu yönde etki gösteriyor. Üniversitemiz BESYO Öğretim Görevlisi Önder Karakoç’un büyük emekleriyle oluşan takım bugün meyvelerini veriyor.”

Eroğlu, şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonuna, Gaziantep Üniversitesi yönetimine ve Adıyaman Üniversitesine teşekkür etti.

Adıyaman Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakalara katılan, Gaziantep Üniversitesi bayanlar kata kategorisinde takım olarak yarışan Zeynep Didem Pektaş ve Hayat Arslan'ın birinci, erkekler kata kategorisinde takım olarak yarışan Mustafa Zıpır ve Emrah Yakın'ın ikinci, Açık Siklet +100 kilogram kategorisinde Hasan Solgu'nun üçüncü, açık siklet kategorisinde ise Hasan Aslantaş'ın üçüncülük madalyasını kazandığı açıklandı.

Şampiyonaya; Adıyaman Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Zirve Üniversitesi, Okan Üniversitesi ve Işık Üniversitesinden sporcuların katıldığı da belirtildi .