Trabzonspor Başkanı Şener, Centilmenlik Çağrısı Yaptı

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Spor Toto Süper Final maçları öncesi taraftarların takıma ve camiaya zarar verecek davranışlardan uzak durmalarını istedi.

Şener, bu konuya diğer kulüplerin de özen göstermesi gerektiğinin altını çizdi. Şener, Trabzonspor Dergisi 'nin Son sayısında kaleme aldığı yazıda, ligde normal sezonunun tamamlanmasının ardından gözlerin Süper Final 'e çevrildiğini belirtti.

Şener, “Bu zorlu mücadelede bizim gibi ülkenin en büyük dört takımı karşı karşıya gelecek. Zevkli ve heyecanlı müsabakalar oynanacağına inanıyoruz.” dedi.

Bu sürecin Son derece kritik olacağına vurgu yapan Sadri Şener, şöyle devam etti: “Bu nedenle birçok açıdan dikkatli davranmalıyız. Gerginlikleri bir tarafa bırakıp, takımımıza ve kulübümüze zarar verecek davranışlardan uzak durmalıyız. Centilmenliği bir an olsun elimizden bırakmamalıyız. Buna sadece biz değil, bütün kulüpler ve camialar özen göstermeli.” Oynanacak her maçın final niteliğinde olduğunu vurgulayan Şener, müsabakalarda görev yapacak hakemlere de büyük iş düştüğünü kaydetti.

Şener, yazısını şöyle sürdürdü: “Bizler yöneticiler olarak onları rahat bırakmalı ancak onlar da futbolun gerektirdiği kararları vererek kuralları uygulamalılar. Kitabın dediğini yapmalılar.”

Sportif konularla uğraşırken kulübün özellikle ekonomik anlamda ciddi adımlar atmasına özen gösterdiklerini anlatan Başkan Şener, “Örneğin geleceğimiz adına büyük önem verdiğimiz HES projemizin ÇED raporları bitti. Lisansları alınıyor. Projeleri çiziliyor. Kredi müracaatlarımızı yapmaya başladık. 40 milyon dolarlık projenin yüzde 40 'ını kendi öz sermayemizden karşılayacağız. Geri kalanını da bankadan temin edeceğiz. Ek kaynaklar yaratma adına bazı planlarımız da mevcut. Atacağımız adımlarda camiamızın bizlere vereceği destek de büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.