Hakem, Fenerbahçe’ye Pozisyon Verebilmek İçin Elinden Geleni Yaptı

Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu, Fenerbahçe ile oynadıkları Türkiye Kupası’nda maçın hakeminin rakibe pozisyon verebilmek için elinden geldiğini yaptığını ve bunu da başardığını açıkladı.

Fenerbahçe karşısında çok iyi bir oyun çıkardıklarını anımsatan Oğuz Ortaköylüoğlu, “Öncelikle takım oyuncularımızı kutluyorum. Çünkü iyi bir mücadele ortaya koydular ve Fenerbahçe gibi rakibin karşısında 120 dakika üstün bir oyun sergiledi. Oyunun kontrolü hep bizde oldu. Ancak verilmeyen faul pozisyonları ve Fenerbahçe için oluşturulan pozisyonlar bizim hakkımızın gasp edilmesini sağladı.” dedi.

Oğuz Ortaköylüoğlu, hakemlerde genel anlamda bir psikolojik baskı oluştuğunu belirterek, “Aslında bu baskı sadece bizim üç büyük takımlarla oynadığımız maçlarda değil diğer Anadolu takımlarının oynadığı maçlarda da görüyoruz. Skor sizin lehinize olduğu zaman bu psikolojik baskıyı hakemde daha iyi gözlemleyebiliyorsunuz. Baskı ise, büyük olasılıkla bu tür maçlarda üç büyük takımlarının kaybetmesi durumunda üzerlerine geleceği düşüncesi hakim. Hakemler, kendi üzerlerine gelinmemesi adına bu yönde kararlar verdiğini düşünüyoruz. Ama bu Türk futbolunun genel sorunu. Bütün takımların üç büyük takımlara karşı yaşadığı sorun. Sadece Kayserispor’un, bu maçta yaşadığı bir sorun de değil.” diye konuştu.

Basın Sözcüsü Ortaköylüoğlu, Kayserispor’un rakip karşısındaki üstün oyunu ile birlikte skorda da üstünlük sağlamasının ardından rakiplerinin artık bir kişi daha fazla olduğunu ve bu şekilde mücadele ettiklerini anlattı. Birçok pozisyonunun değerlendirilmesinde takımları lehine verilmesi gereken faullerin, sarı kartların kullanılmadığını anlattı. Özellikle 90 dakikalık bölümün Son dakikalarında Furkan’a yapılan faulün görülmediğini ve Fenerbahçe’nin beraberlik golü için takımlarının hakkını gasp edildiğini anlattı. Ortaköylüoğlu, bu maçlarda yaşadıkları olayların iyi bir tecrübe olduğunu anımsatarak, “Rakipleriniz Fenerbahçe gibi takım ise mutlaka Son dakikalara girdiğinde tek farklı üstünlük kurulmuş bir skor değil iki yada üç fark bulunan skora sahip olmanız gerekiyor. Yoksa aleyhinize skor dönebiliyor.” diye konuştu.