Fenerbahçe-Kayserispor Maçının Ardından

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Kayserispor'u penaltı atışları sonunda 5-4 mağlup ettikleri maçında ardından, "Özetinde özetini söylemek gerekirse amacımız tamamen turu geçmekti" dedi.

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında, penaltı atışlarıyla Kayserispor'u 5-4 mağlup ettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, 'Özetinde özetini söylemek gerekirse amacımız tamamen turu geçmekti ' dedi.

'Kupaya dört elle sarılmış Kayserispor'a karşı turu atlamak bizim açımızdan Son derece sevindirici oldu ' diye konuşan Kocaman, 'Maçın ilk yarısı düşüncelerime uygun gelişti. Ancak saçma sapan bir golle oyunun dengesi değişti. İkinci yarıda ise ilk yarıdaki saçma hatayı tekrarlamamak temel düşünceydi fakat maç başlar başlamaz benzer bir hatayla golü yememiz moralimizi bozdu. Maçın Son saniyelerinde gelen gol rakibimizi tamamen geriye çekti. Penaltılarda top bize güldü. Turu geçtik. ' Bugün oynadıkları karşılaşma nedeniyle Süper Final'de fiziksel yorgunluk yaşayıp yaşamayacaklarının hatırlatılması üzerine Kocaman, 'Trabzonspor maçına 4 gün var yansır mı yansımaz mı bilmiyorum ama yansıtmamaya çalışacağız ' dedi.

Emre ve Alex'in durumuna ilişkin değerlendirme yapan Kocaman, 'Bunu birkaç tane gazetede büyük bir risk olarak görüyorum. Oyuncular sakatken maça getirmek risktir ama oyuncular sakatken sakatlıklarını beyan etmiş mi? Selçuk'u da buraya getirdik. Hafta Sonuna kadar eğer soyunma odasında bir aksilik çıkmazsa bütün oyuncularımızın hazır olacağına inanıyorum. Her oyuncumuzu Sonuna kadar kullanmamız gereken bir sezon. Zihinsel olarak böyle bir dönemde her oyuncunun takıma katkı sağlayacak durumda olması Fenerbahçe için avantaj ' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe kalecisi Mert Günok ise, 'Bizim için değişik bir gece oldu ama penaltılarda da olsa kazandığımız için çok mutluyuz. Bu sene kupayı çok istiyoruz ' dedi.

Savunma oyuncusu Serdar Kesimal de karşılaşmanın ilk 15 dakikasında iyi bir baskı oluşturduklarını kaydederek, 'Golleri erken yedik. Maça uzatmalarda ve ilk yarıda Kayserispor hakim oldu. Bizi yordular ve daha fazla mücadele ettiler. Kazandığımız için mutluyuz ' diye konuştu.

KAYSERİSPOR CEPHESİ

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, ise '120 dakika oynadık penaltılarda mağlup olduk ' dedi.

Arveladze, '2-0 öne geçmelerine rağmen hatalı gol yememiz moralimizi düşürdü. Maçta pozisyon bile vermedik. Olmayınca olmuyor ' diye konuştu.

'Çok iyi bir maç olduğunu ' dile getiren Arveladze, Fenerbahçe'ye karşı pozisyon vermediklerini ve Son dakikalarda 4 pozisyonu değerlendiremediklerini kaydetti.

Maçın hakemi Özgür Yankaya'yı gösterdiği kartlar nedeniyle eleştiren Şota, 'Bir ben kaldım sarı kart görmeyen. Herkes sarı kart gördü, dokunmayacak mıyız, mücadele etmeyecek miyiz? ' diye sordu. Şota, bir gazetecinin maçta oyuncu değişikliğine gitmemesine ilişkin sorusuna ilişkin ise, futbolcularının iyi mücadele ettiğini dile getirdi.

Kayserispor'un gürcü oyuncusu Zurab Khizanishvili ise açıklamasında, maç boyunca iyi oynadıklarını anlatarak, 'İki gol attık ama ikinci golden Sonra hemen gol yedik. Son saniyelerde de hakem hatasından golü yedik. Penaltılar yüzde 50'ye 50'li oluyor, atamayan yeniliyor. Her şeye rağmen maç boyunca iyi bir futbol sergiledik ' şeklinde konuştu.

Abdullah Durak ise, şunları kaydetti: 'Maça istediğimiz gibi başladık. Hafta Sonunda yaptığımız bütün taktikleri gerçekleştirdik. Böyle maçları küçük ayrıntılar belirliyor. Bu maçı da hakemin 90. dakikadaki hatası belirledi. '

Kaynak: İHA