Fenerbahçe - Kayserispor Maçı Ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kupaya dört elle sarılmış Kayserispor'a karşı turu atlamanın sevindirici olduğunu söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'nin Kayserispor'u penaltı atışları Sonrası mağlup ettiği maç Sonrası düzenlenen basın toplatısnda teknik adamlar ve futbolcular açıklamada bulundu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, amaçlarının tamamen turu geçmek olduğunu vurgulayarak, ''Aynı zamanda da kupaya dört elle sarılmış Kayserispor'a karşı turu atlamak bizim açımızdan Son derece sevindirici oldu. Maçın ilk yarısı düşüncelerime uygun gelişti. Ancak saçma sapan bir golle oyunun dengesi değişti. İkinci yarıda ise ilk yarıdaki saçma hatayı tekrarlamamak temel düşünceydi. Ancak maç başlar başlamaz benzer bir hatayla golü yememiz bizi zor durumda bıraktı. Cristian'ın golü bizim için ayakta kalma noktası oldu. Son saniyelerde gelen gol rakibimizi tamamen geriye çekti. Penaltılarda top bize güldü. Turu geçtik'' dedi.

Spor Toto Süper Lig Süper Final'i ilk maçında oynayacakları Trabzonspor maçına değinen Kocaman, ''Trabzonspor'a 4 gün var yorgunluk yansır mı yansımaz mı bilmiyorum. Ama yansıtmamaya çalışacağız. Bugünkü yorgunluk fiziksel bir yorgunluk'' şeklinde konuştu.

Emre ve Alex'in durumuna ilişkin değerlendirme yapan Kocaman, şu ifadeleri kullandı: "Bunu birkaç tane gazetede büyük bir risk olarak görüyorum. Oyuncular sakatken maça getirmek risktir. Ancak hafta Sonuna kadar eğer bir aksilik çıkmazsa bütün oyuncularımızın hazır olacağına inanıyorum.''Fenerbahçe kalecisi Mert Günok ve Serdar Kesimal, kendileri için değişik bir gece olduğunu ama penaltılarla da olsa kazandıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, bu sene kupayı çok istediklerini ve kupayı kazanacaklarını belirttiler. Kayserispor teknik direktörü Şota Arveladze ise 120 dakika çok iyi bir mücadele ortaya koyduklarını ancak penaltılarla mağlup olduklarını ifade ederek, ''2-0 öne geçmemize rağmen hatalı gol yememiz moralimizi düşürdü. Maçta pozisyon bile vermedik. Olmayınca olmuyor. Çok iyi bir maç oynadık. Fenerbahçe'ye karşı pozisyon vermedik. Son dakikalarda 4 pozisyonu değerlendiremedik'' dedi.

Maçın hakemi Özgür Yankaya'yı gösterdiği kartlar nedeniyle eleştiren genç teknik adam, ''Bir ben kaldım sarı kart görmeyen. Herkes sarı kart gördü, dokunmayacak mıyız, mücadele etmeyecek miyiz?" diye sordu. Kayserisporlu oyuncular Khizanishvili ve Abdullah ise, taktik çalışmalarını sahaya çok iyi yansıttıklarını ve maç boyunca iyi oynadıklarının altını çizdi. Her iki oyuncu da hakem hatalarına dikkat çekerek hakem hatalarının maçın 90 dakikasını belirlediğini savundu .