Trabzonspor Asbaşkanı Şakar: Fenerbahçe Maçı Bu Kez Farklı Olacak

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, sezonun ilk yarısında İstanbul’da Fenerbahçe’ye yenildiklerini; ancak Süper Final’de hafta sonu oynayacakları maçın ise çok farklı olacağını söyledi.

Süper Lig’de normal sezonu 56 puanla 3. sırada tamamladıklarını hatırlatan Şakar, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa maçlarındaki yoğun maç trafiği nedeniyle sezon başında ligde koydukları puan hedefinin altında kaldıklarını ifade etti.

Avrupa Kupaları ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmaları nedeniyle rakiplerinden 11 maç fazla oynadıklarını anlatan Asbaşkan Şakar, “Buna rağmen iyi bir sezon geçirdiğimize inanıyorum. Futbolcularımız bu yoğun maç trafiğinde kendilerinden beklenenin üzerinde bir performans gösterdiler. Eğer bu kadar artı maç yapmamış olsaydık ligi 65 veya 70 puanda tamamlayabilirdik. Bu da bizim sıralamadaki yerimizi yukarılara taşıyacaktı. Ancak 56 puanda kalarak ligi 3. sırada tamamladık.” dedi.

Süper Final maçlarına 3. sırada başlayacaklarına da değinen Şakar, “Ligde Fenerbahçe ile sahasında yaptığımız maçı kaybetmiştik. Süper Final maçında yeniden Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Fenerbahçe ile karşı karşıya geleceğiz. Bu kez çok farklı olacak. Bu zorlu maçtan galibiyetle ayrılarak dünyanın dört bir yanında bulunan taraftarlarımıza büyük coşku yaşatacağız. Bunda da hiçbir şüphem yok” diye konuştu.

Burak Yılmaz hakkında çıkan transfer haberlerinin de doğru olmadığını iddia eden Şakar, Süper Final’de oynanacak 6 maç öncesinde transferi konuşmanın da doğru olmadığını vurguladı.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Bu arada, Trabzonspor, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını bugün yaptığı tek idmanla sürdürdü. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan antrenmanda sakatlıkları bulunan Burak, Volkan, Serkan ve Sercan koşu yaparken, Vittek takımdan ayrı doktor kontrolünde çalıştı.

Bordo-mavili futbolcular, ısınma hareketleriyle başladıkları antrenmanda pas çalışmasının ardından yarı sahada çift kale maç yaptı .