TOFAŞ Sahasında Kazandı

Beko Basketbol Ligi'nde TOFAŞ, sahasında Bandırma Kırmızı'yı 77-63 yendi.

Play-off'a katılma mücadelesi veren TOFAŞ ve ligin son sırasında bulunan Bandırma Kırmızı, maça durgun başladı.

TOFAŞ, ilk basketini İnanç ile bulurken, konuk ekip rakibine Şafak ile karşılık verdi. Karşılaşmanın 5. dakikasını Steele ve İnanç ikilisinin basketleriyle 12-7 önde geçen TOFAŞ, rakibinin top kayıplarını Nichols ve Buckman ile iyi değerlendirerek, ilk periyodu 25-12 önde bitirdi.

İkinci periyoda hızlı başlayan Bandırma Kırmızı oldu. Konuk ekip, Şafak ve Ghee ikilisiyle basketler bulurken, TOFAŞ, Buckman, Barış ve Zuza ile rakibihe karşılık vererek 15. dakikada farkı 13 sayıda tutmayı başardı: . TOFAŞ, skor üstünlüğünü bırakmayarak devreyi 42-26 üstün bitirdi.

3. çeyrek, karşılıklı basketlerle başladı.

26. dakika ev sahibi ekibin 53-38'lik üstünlüğüyle geçilirken, Bandırma Kırmızı, Ghee ile sayılar üretse de TOFAŞ, Barış ve Buckman ikilisinin etkili oyunuyla periyodu 60-48 önde tamamladı.

Son çeyreğe Bandırma Kırmızı İbrahim ve Şafak ikilisinin basketleriyle girdi. TOFAŞ, Zuza ve Barış ile etkili olurken, 35. dakikayı 71-56 önde geçti. Başarılı oyunun usürdüren TOFAŞ, sahadan 77-63 galip ayrılarak play-off için büyük avantaj elde etti .

Kaynak: AA