Tkbl Play-off Final Serisi Yarın Başlıyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonun belli olacağı play-off final serisinde Fenerbahçe ve Galatasaray Medical Park, lig şampiyonluğu için mücadele verecek.

22 hafta süren lig maratonunun ardından play-off çeyrek ve yarı finallerde rakiplerini egale ederek play-off finaline kalmayı başaran Fenerbahçe ve Galatasaray Medical Park final serisi maçlarının ilkini yarın oynayacaklar. 3 maç kazanan takımın şampiyonluk ipini göğüsleyeceği final serisinde ilk hava atışı yarın Caferağa Spor Salonu’nda saat 20.00’de yapılacak.Serinin ikinci maçı 14 Nisan Cumartesi günü saat 18.00’de bir kez daha Caferağa Spor Salonu'nda oynanırken, üçüncü maç ise 17 Nisan Salı günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.00’de başlayacak. Caferağa Spor Salonu’ndaki maçlar FB TV’den, Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki mücadeleler de GS TV’den canlı olarak ekranlara gelecek. Seride, gerek olması durumunda 19 Nisan Perşembe günü Abdi İpekçi Spor Salonu ve 22 Nisan Pazar günü de Caferağa Spor Salonu'nda diğer maçlar oynanacak.Türkiye'yi Avrupa’da kulüpler bazındaki en büyük organizasyon olan FIBA Kadınlar Euroleague'de başarıyla temsil eden iki kulüp ayrıca sezon öncesinde Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası Finali’nde de karşı karşıya geldiler.

ANKARA’DA DA ANTAKYA’DA DA KUPAYI GALATASARAY MEDİCAL PARK ALDI

Yeni sezon öncesinde 2010-2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupası Şampiyonu Galatasaray Medical Park’ın karşı karşıya geldiği 19. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını 78-85’lik skorla sarı - kırmızılı takım kazanmış ve kupayı müzesine götürmüştü.11 Mart Pazar günü Antakya’da oynanan Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası finalinde iki ezeli rakip bir kez daha karşı karşıya gelmişti. Antakya Spor Salonu’nda oynanan zorlu final maçını ise 76-72 kazanan Galatasaray Medical Park üst üste üçüncü kez kupayı müzesine götürme başarısı gösterdi.

AVRUPA LİGİ’NDE FENERBAHÇE GALİP

İstanbul’da düzenlenen FIBA Kadınlar Euroleague Sekizli Finali’nde ise iki kulüp aynı grupta yer almıştı. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan Avrupa derbisini Fenerbahçe 75-67 kazanan taraf olmuştu. Bu maçta ayrıca Kadınlar Eurolague organizasyonunda 8574 bilet sayılarak seyirci rekoru kırılmıştı.Ligde oynanan maçlara baktığımızda ise hem Caferağa hem de Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan maçları Fenerbahçe kazandı. Ligin ilk yarısında Caferağa Spor Salonu’nda oynanan maçı Fenerbahçe 96-82 kazanırken, Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki maçtan da 65-81’lik skorla galip ayrılan taraf yine Sarı Lacivertli takım olmuştu.

FENERBAHÇE 10. ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde üst üste 6, toplamda 9. şampiyonluğuna ulaşan Fenerbahçe bu sene de mutlu Sona ulaşarak onuncu şampiyonluğunu kazanmayı istiyor.Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde normal sezonu lider tamamlayan Fenerbahçe oynadığı 22 maçta 19 galibiyet ve 3 mağlubiyet elde etti.Sarı - lacivertliler play-off çeyrek finalinde ise Homend Antakya Belediyesi ile eşleşti. Sarı - Lacivertli ekip ilk maçı 86-68 kazanırken ikinci maçından 50-70 galip ayrılarak yarı finale yükselmeyi başardı. Fenerbahçe yarı finalde ise Mersin Büyükşehir Belediyesi ile oynadı. Sarı - Lacivertliler rakibiyle oynadığı 3 maçı 92-67, 79-69 ve 73-82 kazanarak finale yükseldi.Zorlu final serisi öncesinde istatistiklere baktığımızda Sarı - Lacivertli takım 85,9 sayı ortalaması elde ederken, iki sayılık atışlarda %54,6 üç sayılık atışlarda %32,7 faul atışlarında ise %80,5 ortalama ile oynadı. Fenerbahçe ayrıca 34,6 ribaund, 20,2 asist, 2,3 blok, 8,6 top çalma ve 13,3 top kaybı istatistikleri kaydetti.

Oyuncu istatistiklerinde ise Angel Mc Coughtry 20,2 sayı ortalaması ile takımının en çok sayı atan oyuncusu olurken, Nevriye Yılmaz 6,1 ribaund, Birsel Vardarlı 5,4 asist, Zane Tamane de 1,2 blok ile oynuyor.

GALATASARAY MEDİCAL PARK HASRETE Son VERMEK İSTİYOR

Ligde 11 şampiyonluğu bulunan Galatasaray Medical Park, en Son 1999-2000 sezonunda kupayı müzesine götürdü. 11 senedir ligde şampiyonluğu bulunmayan Galatasaray Medical Par'ta hedef; ezeli rakibini geçerek mutlu Sona ulaşmak.Ligde normal sezonu ezeli rakibinin ardında ikinci sırada tamamlayan Galatasaray Medical Park 19 galibiyet, 3 mağlubiyet elde etti. Play-off çeyrek finalinde Ceyhan Belediyesi ile eşleşen Sarı Kırmızılı ekip ilk maçını 86-58 ikinci maçını 63-96 kazanarak yarı finale kaldı. Sarı Kırmızılılar yarı finalde ise Kadınlar Eurocup’ta final oynayan Kayseri Kaski ile eşleşirken rakibini 3 maçta 92-84, 81-50 ve 64-100 skorlarla yenerek finale yükseldi.Sarı kırmızılıların oyuncu istatistiklerinde ilk sırayı 17,9 sayı ortalaması ile Diana Taurasi alırken bu oyuncu aynı zamanda 4,4 asist ortalaması ile bu kategoride birinci sırada. Tina Charles 8,5 ribaund ile en fazla ribaund alan oyuncu olurken Sylvia Fowles da 1,1 blok ortalaması elde etmiş durumda. Takım istatistiklerinde ise Galatasaray Medical Park 83,1 sayı ortalaması yakalarken, iki sayılarda %52,8, üç sayıda %35, faul atışlarında ise %77,1 isabet oranı yakaladı. Ribaundlarda 37,5, asistte 18 oranları yakalayan sarı kırmızılı ekip 8 top çalma, 13,4 top kaybı ile mücadele etti.