Teknik Direktör Doğan: Futbolcu Çok Uyanıktır

Teknik Direktör Ziya Doğan, ''Futbolcu çok uyanıktır. İstediğin kadar edebiyat parçala, istediğin kadar güzel konuş, yapacağın bir küçük yanlışı asla affetmez'' dedi.

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen, ''Liderlik ve Spor'' konulu konferansa katılan Doğan, liderin dürüst, ilkeli ve adaletli olması gerektiğini söyledi.

İyi bir liderin, takım içinde adaletli davranması gerektiğini vurgulayan Doğan, ''Futbolcu çok uyanıktır. İstediğin kadar edebiyat parçala, istediğin kadar güzel konuş, yapacağın bir küçük yanlışı asla affetmez. Bu da senden uzaklaşmasına ve takıma zarar vermesine kadar gider. İyi bir liderin öncelikle adaletli olması, takım içinde eşit davranması gerektiğine inanıyorum'' diye konuştu.

Üst klasman hakemi Suat Arslanboğa da hakemin ''yalnız adam'' olduğunu belirtti.

Arslanboğa, hakemlerin başarılı olmak için bazı engelleri aşmak zorunda olduklarını dile getirerek, ''Aynı gemide giden insanlarız. Fakat yapmış olduğumuz iş gereği yalnız adamız. Hakemin seyircisi ya da taraftarı yok. Sahada yalnız adamız. Ailesinden başka hiçbir destekçisi yok. Ama biz buna rağmen mücadele ederek, bazı şeyleri aşmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Konferansa, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, akademisyenler, antrenörler, futbolcular ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA