Hacettepe Üniversitesi: 80 - Türk Telekom: 78

Ligin 27. haftasında dokuzuncu sırada bulunan Türk Telekom ile on ikinci sıranın sahibi Hacettepe Üniversitesi karşı karşıya geldi. Play-off’a kalma yolunda Türk Telekom için önemli olan bu maçtan Hacettepe Üniversitesi 80-78 galip ayrıldı

. Maça karşılıklı basketlerle başlayan takımlardan Hacettepe Üniversitesi, Murat Kaya ve Ricardo Marsh ile etkili olurken, Türk Telekom ise Kaspars Kambala ile skor üretti. Ali Karadeniz’in pota altı sayılarıyla 5. dakikayı 9-13 üstün geçen mavi - beyazlılar, Melvin Sanders ve Murat Kaya’nın basketlerine engel olmadı ve ilk periyodu Hacettepe Üniversitesi 23-22 önde tamamladı. İkinci periyoda Derya Yannıer ve Ricardo Marsh’ın sayılarıyla başlayan mor - beyazlılar, Nedim Yücel ve Ceyhun Altay ile skor bulan rakibini durdurmakta zorlansa da hücumdaki üretkenliğiyle skor avantajını korudu ve soyunma odasına 45-43 önde gitti.

Üçüncü periyoda Aleksandar Capin ve Ceyhun Altay’ın sayılarıyla üstünlüğü ele geçirerek başlayan Türk Telekom, Ricardo Marsh’ı durdurmakta zorlandı. 24. dakika 52-52 eşitlikle geçilirken, birbirlerine üstünlük kurmakta zorlanan takımların mücadelesinde Son periyoda Türk Telekom 60-64 önde girdi. Final periyoduna Hacettepe Üniversitesi, Matthew Amaning’in Türk Telekom ise Darius Washington ve Aleksandar Capin’in sayılarıyla başladı.

Murat Kaya ile etkili olan rakibi karşısında Son 4 dakikaya 72-73 önde giren Türk Telekom, Ali Karadeniz ile skor üretse de savunmasında açıklar verdi. Son dakikası büyük bir çekişmeye sahne olan maçtan Hacettepe Üniversitesi 80-78 galip ayrıldı.