Çalımbay: Avrupa Kupaları'na Gitmek İstiyorsak, Bursaspor'u Elemeliyiz

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, en kısa yoldan Avrupa Kupaları'na katılmak için yarın akşam oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası maçında Bursaspor'u elemek istediklerini söyledi.

Yarın akşam Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Bursaspor ile oynayacakları karşılaşma öncesinde Cihan'a özel açıklamalarda bulunan başarılı teknik adam, kupada en zor takımlardan birisi olan Bursaspor'un kendilerine çıktığını ifade ederek, şunları söyledi:"Denk güçlerin mücadelesi olacak. Biz bu maçı kazanmak istiyoruz. Avrupa Kupaları'na katılmak için çok önemli bir maç. Kısa yoldan Avrupa'ya gitmek istiyorsanız kupayı kazanmanız gerekiyor. Rakibimizde güçlü bir ekip. Ancak ben oyuncularıma güveniyorum. İstediğimiz gibi oynarsak rahatlıkla tur atlarız. Buraya kazanmak için geldik. Bu maçı kazanıp Sivas'a mutlu şekilde dönmek istiyoruz."Öte yandan dün akşam Eskişehirspor ile Medical Park Antalyaspor arasındaki maçı tribünden izleyen Çalımbay, yarı finale çıkmaları halinde rakipleri olan Eskişehirspor için ise şunları kaydetti: "Eskişehirspor'u yakından tanıyorum. Oradaki oyuncuların bir çoğu ile beraber çalıştım. Antalyaspor dün elendi diye kötü bakmayalım. Onlarda kötü bir süreçten geçtiler." Başalı teknik adam, İstanbul'da oldukça yoğun yaşayan Sivaslıları da yarın akşamki maçta tribünlere gelerek kendilerini desteklemeye çağırdı.

FUTBOLCULAR İDDİALI

Sivassporlu Ziya da, çeyrek finale gelene kadar güçlü rakipleri elediklerini hatırlatarak, "Bizim Türkiye Kupası'nda hedefimiz var. Güçlü takımları eleyerek geldik. Tarafsız sahada oynayacağımız maçı kazanarak yarı finale çıkmak istiyoruz." dedi.

Takımın tecrübeli oyuncularından Mehmet Nas ise, "Bursaspor güçlü bir ekip, elemeli tek maç oynayacağız. Rakibimizi yenerek üst tura çıkmak istiyoruz." diye konuştu.

TAKIM Son ÇALIŞMASINI YAPTI

Kırmızı - beyazlı takım, sabah saatlerinde Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri'nde yaptığı çalışmanın ardından kampa girerek maç saatini beklemeye başladı.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetimindeki antrenmanda oynucular, ısınma hareketlerinin ardından taktik ağırlıklı bir idman gerçekleştirdi.