Beşiktaş Milangaz Başantrenörü Ataman: Kazanmamız Lazım

Beşiktaş Milangaz Başantrenörü Ergin Ataman, Anadolu Efes maçını kazanmaları gerektiğini söyledi.

Beşiktaş Milangaz, yarın saat 19.30’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda Anadolu Efes ile karşılaşacak. Beko Basketbol Ligi’nde ilk dört sıra açısından önemli olan bu karşılaşma öncesinde, Başantrenör Ergin Ataman kulübün internet sitemize açıklamalarda bulundu.

2. yarıda derbi mücadelesi kazanamadıklarını söyleyen deneyimli antrenör, “Ligin ilk yarısında çok iyi bir derbi grafiği yakalamıştık. Ama sakatlıklar ve maç periyodu bizi 2. yarıda etkiledi ve hem Fenerbahçe hem de Galatasaray karşılaşmalarını kaybettik. Ligdeki iddiamız halen devam ediyor. Amacımız ligi ilk dört içinde bitirip, play-off maçları öncesinde avantaj yakalamak. Bunun için de Anadolu Efes karşılaşmasından mutlak galibiyet ile ayrılmamız lazım. Saha içinde rotasyon açısından bazen sıkıntılar yaşıyoruz. Yabancı oyuncularımdan istediğim verimi alsam da, Türk oyuncularımdan bazen istediğim verimi alamıyorum. Tabii ki Türk oyuncularım da rotasyon sıkıntısı nedeniyle uzun süre sahada kalıyorlar. Ama her maç bir oyuncumuz ön plana çıkıyor. Son zamanlarda Mehmet Yağmur ve Kartal Özmızrak takıma büyük katkı sağladılar. Serhat da artık sakatlığını atlattı, bu maçta ondan da tam olarak faydalanmaya çalışacağız. Tek amacımız sahadan galibiyet ile ayrılmak.” diye konuştu.

Son olarak taraftarlara da mesaj gönderen Ataman, “Normalde derbi mücadelelerinde rakip takım taraftarı salona alınmıyor ama Anadolu Efes karşılaşmalarında olay biraz daha farklı oluyor. Anadolu Efes bizim taraftarımıza 1500 civarı bilet ayırmış, ben inanıyorum ki taraftarımız Sinan Erdem Spor Salonu’nu fazlasıyla dolduracaktır. Bu mücadelede onların desteğine ihtiyacımız var, taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz.” dedi .