Aliağa Petkim Açıklaması

Beko Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka, Enka Spor Salonu'nda Aliağa Petkim'i 98-94'lük skorla mağlup etti.

Karşılaşmanın ilk periyodu karşılıklı basketlerle başladı.

7. dakika Ersin Görkem ve Mire Chatman'ın karşılıklı sayıları ile 7-7 eşitlikle geçildi. Ikonic ve İlkan ikilisiyle hücumda etkisini arttıran Pınar Karşıyaka, 6. dakikada farkı 8 sayıya çıkarttı . Konuk ekip, ilk periyodu da 5 sayı farkla 27-22 önde tamamladı.

2. periyotta Brian Qvane ve Branislav Ratkovica ile skor üreten Aliağa Petkim, 14. dakikaya girilirken farkı 3 sayıya kadar indirdi: . Emre ve Stanojevic ile hücumları değerlendiren Pınar Karşıyaka, devre Sonunda soyunma odasına 51-48 üstünlükle girdi.

3. çeyrekte Aliağa Petkim oyunda dengeyi yakalayarak Ryan ToolSon ve Ümit Sonkol ikilisiyle skor üretti. Goran Ikonic ve İlkan Karaman ile 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılarla oyunun kontrolü yeniden eline alan Pınar Karşıyaka, periyodu da 72-67 önde bitirdi.

Final periyodu büyük bir çekişmeye sahne oldu. Periyoda, Orhan Hacıyeva'nın bulduğu sayılarla başlayan Aliağa Petkim, 33. dakikada da skora dengeyi getirdi: . İlkan Karaman ve Jovo Stanojevic ile rakibine karşılık veren Pınar Karşıyaka, 36. dakikaya 80-82 önde girdi. Bitime 2 dakika kala Ryan ToolSon'un 3 sayılık basketiyle 91-88 geri düşen Pınar Karşıyaka, Son bölümde Alper, Chatman ve Stanojevic'in sayılarıyla mücadeleden 98-94 galip ayrıldı .

Kaynak: AA