200'ü Aşkın Küçükbaş Hayvan Telef Oldu

Elazığ'da merkeze bağlı Beydoğmuş köyünde sel nedeniyle 200'ü aşkın küçükbaş hayvan telef oldu.

Bölgede yaklaşık 15 dakika süren dolu yağışının ardından Beydoğmuş köyünde bir ağılı su bastı. Ağılda bulunan 200'ü aşkın küçükbaş hayvan telef oldu.

Köyde incelemelerde bulunan Elazığ Valisi Muammer Erol, gazetecilere yaptığı açıklamada, dağ yamacındaki kayaların selle gelip yolu tıkamasının ardından su akışının olayın meydana geldiği ağıla yöneldiğini söyledi.

Vali Erol, şöyle konuştu:

''Buraya kadar olan mesafede rahat ulaşımı engelleyen, selin buraya getirdiği taşlar var. Onlar da şimdi iş makinesiyle temizleniyor. İnşallah buradaki enkazı kaldıracağız. Bundan başka köyde acil bir şey görünmüyor. Enkaz kaldırma işini de en kısa sürede bitirirler. Dilerim başka böyle canımızı yakacak afetler olmasın.''

Bir gazetecinin sorusu üzerine Erol, ''Bu tür olaylar haber verilirken çok ciddi bilgi kirliliği yaşanıyor. Örneğin bu hadiseyle ilgili 4-5 can kaybı olduğu yayılmış, duyulmuş. Öyle bir şey yok'' dedi.

Bu arada, herhangi bir olumsuz duruma karşı 112 Acil Servis, Sivil Savunma, İl Özel İdaresi ve jandarma ekipleri, köy merkezinde önlem aldı .

Kaynak: AA