2 harika Asist, 1 Mükemmel Golle İşi Yine Bitirdi

İspanya La Liga'nın 33. haftasında Barcelona sahasında Getafe'yi 4-0'la geçti ve Real Madrid'le puan farkını bire indirdi.

Real Madrid ile girdiği şampiyonluk yarışında rakibini amansız bir şekilde takip eden Barcelona, sahasında bir başka Madrid ekibi Getafe'yi ağırladı.

Real Madrid ile arasındaki puan farkının düşmesi sebebiyle bu maça ayrı bir motivasyonla çıkan Barcelona, maça çok konsantre ve iyi bir şekilde giriş yaptı. 13. dakikada Messi'nin pasını alan Alexis Sanchez, topu sağ köşeye güzel bir vuruşla yollamasını bildi. Bu golün ardından maçtaki kontrolünü devam ettiren Barcelona, çok rahat bir maç çıkardı. Getafe ilk yarı boyunca tek pozisyon buldu. 28. dakikada Ruben Perez kaleyi yokladı ancak Sonuç çıkmadı. Maçın 44. dakikasında Messi-Iniesta anlaşması bir gol daha getirdi. Iniesta ile harika anlaşan Messi, sol ayağı ile skoru 2-0'a getirmeyi başardı. Çok rahat bir ilk devre oynayan Barcelona, soyunma odasına 2-0 ile üstün giden taraf olmayı başardı.

Barcelona, rahat ve üstün oyununu ikinci yarıda da sürdürmeye devam etti. 59. dakikada gelişen atakta Carles Puyol topa Son dokunan isim oldu ancak gelen şutta gol sesi çıkmadı. Maç boyunca sadece iki pozisyon bulabilen Getafe ise ikinci yarıdaki tek şutunu yine Ruben Perez ile çekti. Cezasahası önünden 72. kaleyi yoklayan oyuncunun şutu defanstan döndü. Bu pozisyonun hemen ardından ise Barcelona farkı açan golü buldu. 73. dakikada Cuenca'nın pasında Alexis, kafayla topu filelere yolladı ve durum 3-0 oldu. Ardından Pedro sahneye çıktı. Bu maçtaki form yükselişi ile dikkat çeken Pedro, Messi'nin sağdan ortasında kafayala topu filelere gönderen isim oldu. Barcelona, bu golle 4-0 kazanmayı başardı.

Bu Sonucun ardından maç fazlasıyla lider Real Madrid ile olan puan farkını 1'e indiren Barcelona, 78 puanla 2. sırada yer aldı. Getafe ise 42 puanla 10. sırada kaldı.