Süper Final Öncesi teknik patronlar bir araya geldi

Şampiyonun belli olacağı Süper Final öncesinde, Fatih Terim, Aykut Kocaman, Şenol Güneş ve Tayfur Havutçu bir araya geldi.

Normal sezonun tamamlanmasının ardından G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman,Trabzon Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu Lig TV'ye konuştu.

FATİH TERİM: Ligin bitimine 6 hafta kala G.Saray'ın şansı ne kadarsa, Süper Final'in sonuna kadar da o kadar. Fark kapanabilir, açılabilir.

FEDA EDiLEBiLiR
G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, kavga eden Melo-Riera için kararını vermediğini söyledi. Terim, "Tüm oyuncular odama gelip af istedi. bu beni gerçekten çok etkiledi. Disiplin cezası verildi. Biz insanları kazanmak için buradayız. Yeter ki Galatasaray'ın değerlerine zarar vermesin. Yöneticilerle de konuşup, kararımı vereceğim'' dedi. Melo'nun bu sezon zaman zaman odasına gelip, özür dilediği zamanların olduğunu anlatan Terim, ''Kolay insanı herkes idare eder, zoru idare etmek önemli. Melo hayatında olmadığı kadar iyi bir dönem geçirmiştir. Alın terimize, renklerimize saygısızlığı kabul etmek çok zor. Hâlâ Melo ile görüşmedim. Melo önemli oyuncularımdan, buna rağmen prensipler, kurumlar uğruna bir takım şeyler feda edilebilir" diye konuştu.

HİÇBİR ZAMAN SAYGISIZLIK YAPMADIK
Kaleci Muslera'nın küme düşen Manisaspor karşısında penaltıyı kullanmasının eleştirilmesini anlamadığını vurgulayan Terim, şunları kaydetti: "Neyi yanlış yaptık? Küme düşen takımla alay mı ettik? Düşmüş bir takımdan, 3-0 olmuş oyundan, Galatasaray'ın her oyuncusundan gol atmasından bahsediyoruz. Bu eleştiriyi saygısızlığın ötesine götürenler var. Hiçbir zaman öyle bir niyetimiz olmadı.
Yine de Manisa tarafından yanlış anlaşılma varsa özür dilemeye hazırım.''

ALBAYRAK BUNA NASIL DAYANACAK!
Terim, Süper Final'e önde giren G.Saray'ın şansıyla ilgili, "Birkaç maçta ara kapanabilir veya açılabilir. Ama önde başlamamız motivasyon olacaktır. Biz geldiğimizde önce Florya'yı düzelttik. İyi oyuncular aldık. Eboue'yi aldığımız zaman bonservisi nedeniyle dayak yiyorduk" dedi. Play-off'a karşı olduğunu söylediğini aktaran Terim, "Ama artık işin keyfini sürelim. Can yoldaşım olan Abdurrahim Albayrak bu heyecanı nasıl kaldıracak. Onun tansiyonu var. Tabii bu espri" dedi.

ŞENOL GÜNEŞ: Şampiyonlar Ligi'nde savunmayı iyi yaparken, Süper Lig'de hücuma döndük ve buna ayak uyduramadık.

FENER BASKI ALTINA ALIYOR
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Bu sene sıkıştırılmış bir lig içerisinde Trabzonspor'un zararı daha fazla oldu. İyi oyuncularımız var ama verim alamadık. Puan kayıplarımız hiçbir şekilde kapatılamaz" dedi. Şike sürecinde asıl mağdurun kendileri olduğunu söyleyen Güneş, "Olayların içinde yokken, olayların içine girdik. Lig bitmiş, Avrupa'ya gidememişsiniz. Bunun sonucunda oyuncularımızı da kaybettik. Takımın iskeleti bozuldu. Kaybettiğimiz Türk oyuncuların yerine yenisini koyamadık. Çünkü daha iyileri yok. Lig planlarımızı farklı yaptık, sezonu erken açtık. Pazar oynayıp, çarşamba oynuyorsunuz.
Maç tarihlerini bilmiyorsunuz. Şampiyonlar Ligi'nde savunmayı iyi yaparken, ligde hücuma döndük ve ayak uyduramadık" ifadesini kullandı.

TRABZON İÇİN FUTBOL HER ŞEY DEMEK
"Trabzon'da futbolcular üzerine baskı İstanbul'dan daha fazla" sözüne cevap veren Güneş, "Trabzon için futbol her şey demek. İşinden ve evinden daha önemli. Bir de yanlış anlaşıldım. Sahaya atılan olayları hiçbir taraftar kabul etmez. Trabzon'da da İstanbul'da da. Ben bunu anlatmaya çalıştım. Kimse bunlardanmutlu olmaz. Fenerbahçe'nin sahasında baskı hakemi de etkiliyor. Trabzon'da bu olmuyor.
Dolmabahahçe de önemli ancak baktığınızda G.Saray ve F.Bahçe'deki baskı diğer statlarda olmuyor. F.Bahçe'nin başarısı tabii ki var ancak bir çok maçta hakem de çok etkide kalıyor ve F.Bhçe kazanabiliyor. Yanlışlarımızdan kaçınmalıyız" dedi.

YABANCILAR ÇOK FAZLA, AZALTILMALI
Güneş, yardımcısını Arjantin'e yollamasıyla ilgili olarak, "Bakılması gereken bazı oyuncuları vardı. Şu an transferlerle ilgili yorum yapmıyorum. Biri giderse kulüp kazanır ama biz kaybettik. Yabancımız çok fazla, azaltmak durumundayız. Türkiye'den alamazsak dışarıdan alacağız" dedi. Tayfur Havutçu'nun da "Bizim 13 oyuncumuz var" demesi üzerine araya giren Güneş, "Beşiktaş ile yabancılardan kurulu takımlarla maç yaparız" diyerek olaya esprili bir yaklaşımda bulundu. Kurt hoca, Burak için şu yorumu yaptı: "Trabzon Burak'ın ayağına bakmıyor. Burak yetenekli bir oyuncu. Kendisini geliştiriyor, biz yardımcı oluyoruz."

AYKUT KOCAMAN: Süper Final'de her türlü sonuca açık karşılaşmalar olacak. Dört takım da birbirine çok yakın, her şey olabilir.

ŞiDDET ŞiDDETi DOĞURUYOR
F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "birinci gün play-off'a karşı olduğumu söylemiştim. Sözümün arkasındayım. Ama Süper Final fikstürünü görünce futbolsever olarak heyecanladım'' dedi. Kocaman, Şampiyonluk Grubu'ndaki 4 takımın da birbirini her yerde yenecek güçte ve kapasitede olduğunu belirterek, "Süper Final'de her türlü sonuca açık karşılaşmalar olacak'' diye konuştu. Süper Final'in ilk haftasında karşılaşacakları Trabzonspor'u kendi sahalarında en iyi şekilde ağırlayacaklarını kaydeden Kocaman, "Şiddet şiddeti doğuruyor. Trabzon yapınca F.Bahçe yapıyor, F.Bahçe yapınca G.Saray, G.Saray yapınca Beşiktaş yapıyor. Buradan geri dönüş olur mu bilmiyorum, ama bunun için çaba göstermeliyiz. Taraftarlarımızın tamamen kendi takımlarını desteklemeleri en büyük dileğim" dedi. Kadıköy'deki yenilmezlik serisiyle ilgili de başarılı hoca, "Süper Final'de sahamızda oynayacağımız 3 maçı da kazanacağız. Bu baskı olşuturmuyor" ifadesini kullandı.

NİANG, LUGANO VE SANTOS'U ARADIK
Kocaman, 3 Temmuz'da başlayan süreçte güçlü oyuncularını kaybettiklerini hatırlatarak, "Sıkıntılarımız dışında takım savunmasından kaynaklanan zaaflardan dolayı G.Saray ile aramızdaki fark açıldı. Niang, Lugano ve Santos'u aradık'' dedi. Kocaman, Terim'in "G.Saray seyircisi sınıfı geçmiştir'' demesi üzerine, ''Centilmenlik açısından doğrudur, sıralama var. Takımlarına destek anlamında, bu sezon yaşadığımız sıkıntılarda bu taraftar büyük bir destek verdi. Onlar da sınıfı geçti" dedi.

BEL ALTINDAN VURUYORLAR, AYIP
Kocaman, Emre Belözoğlu'nun oynatılmaması ile ilgili "Beni üzen bu olayın başka mecralara çekilmesi. Çok utanç verici, bel altına vurma...'' dedi. Aziz Yıldırım'dan veya Emre'nin özel nedenlerinden dolayı oynatılmadığının iddia edilmesinin başkana ve Emre'ye hakaret olduğunu dile getiren Kocaman, "Bu olayı bu taraflara götürmek her şeyden evvel, ayıp duygusu kalmadı insanlarda ama ayıp" diye konuştu

TAYFUR HAVUTÇU: Süper Lig'de çok gereksiz puanlar kaybettik. Çok geride kaldık. Ama artık Süper Final başlıyor, yeni bir sayfa açtık.

DARBE YEDİK
Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Beşiktaş'a layık olmak için gece gündüz çalıştığını belirterek söze başlarken 3 Temmuz'da başlayan süreçten en çok etkilenen takımın Beşiktaş olduğunu dile getirdi. "Bir takım teknik direktöründen ve futbol şube sorumlusundan ayrı kalıyor. Bu hiç kolay değil. Carvalhal göreve geldi. Sonrasında da yeni bir yönetim. Biz Süper Final'i bir fırsat olarak görüyoruz" diyen genç teknik adam, yaşadıkları sıkıntılı süreci Süper Final'de unutturabileceklerini vurguladı. Havutçu, Avrupa'daki sonuçların lige neden yansımadığını ise şu sözlerle açıkladı: "Avrupa kupalarında Türkiye'ye puan kazandırdık. Ligde 20-22 puan daha fazla toplamamız gerekiyordu. Avrupa maçlarında daha iyi oynadık. Eksiklerimizi iyi biliyoruz."

FERNANDES İÇİN BİRKAÇ TEKLİF VAR
Havutçu, bu sezonki futboluyla beğeni toplayan Fernandes için birkaç kulüpten teklif aldıklarını itiraf ederek "Beşiktaş'ın çıkarlarına göre en doğru karar verilecek. Sezon sonu durumu değerlendireceğiz" diye konuştu. Diğer Portekizliler'in de geçen sene dönem dönem iyi oynadığı maçlar olduğunu bildiren genç teknik adam, "Bu sezon sakatlıklar da yaşandı. Zaman zaman iyi oynayamadıklarını söyleyebiliriz. Hepsi Türkiye'de kalmak istiyor" ifadesini kullandı.

6 MAÇTA FUTBOLA İLGİ ARTACAKTIR
Oyuncular arasında yerli-yabancı ayrımı olmadığını da sözlerine ekleyen siyah-beyazlı hoca "Maç seçmelerine iddialarına da katılmıyorum. Lig maçı da, Avrupa maçı da, kupa maçı da aynıdır.
Özellikle derbilerde ben takımımın iyi oynadığını düşünüyorum" şeklinde konuştu. Final maçlarının atmosferine de değinen Havutçu, "6 haftalık periyotta, futbola ilgi artacak. Temmuz'dan bu yana yaşanan sürecin iyi bitmesine vesile olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA