Samsunspor'un Süper Lig Karnesi

Beş yıl aranın ardından Spor Toto Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren Samsunspor, başarısız geçen sezon sonucu lige veda etti.

Spor Toto Süper Lig'in Son karşılaşmasını Sivasspor ile oynayan kırmızı-beyazlı ekip, rakibi karşısında aldığı 2-1'lik mağlubiyetle sezonu 16'ncı sırada tamamlayarak ligden düştü.

Karadeniz ekibi, 3-2'lik Gençlerbirliği galibiyeti ile başladığı maratonda 34 hafta Sonunda 9 galibiyet, 9 beraberlik ve 16 mağlubiyet ile 36 puan topladı. Sezonda rakip fileleri 36 kez havalandıran Samsunspor, kalesinde ise 47 gol gördü. Karadeniz ekibi, maç başına 1,06 gol ortalamasıyla oynadı.

Samsunspor'un en istikrarlı isimlerinin başında 32 karşılaşmada forma giyerek 2 bin 795 dakika görev alan Kemal Tokak yer aldı. Tokak'ı 2 bin 603 dakika ile Michael Fink, 2 bin 559 dakika ile görev alan Bahia Dos Santos Viana ile 2 bin 555 dakika sahada kalan Murat Yıldırım takip etti.

Kırmızı-beyazlılarda futbolcular Spor Toto Süper Lig'de 68'i sarı, 5'i kırmızı olmak üzere toplam 73 kez kart gördü. Hakemler en fazla sarı kartı 8 kez Kemal Tokak'a, 7 kez Andre Luiz Bahia'ya, 6 kez de Murat Yıldırım'a çıkardı.

Takımın kırmızı kart gören oyuncuları ise Simon Terwase Zenke, Pal Lazar, Kemal Tokak, Anıl Dilaver ve Theofanis Gekas oldu .

Kaynak: AA