Oynamazken Bile Yılın Futbolcusu Seçtiler

Başkent Üniversitesi'nde düzenlenen Spor ve Medya paneline konuk olan eski futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, futbol oynamadığı yıllarda bile medya kuruluşlarının kendisine yılın oyuncusu ödülü verdiğini söyledi.

A Milli Futbol Takımı ve Fenerbahçe'nin eski ünlü futbolcularından, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, ''Eski medya ile günümüz medyası arasında fark yok'' dedi.

Dilmen, FIFA kokartlı eski hakemlerden Selçuk Dereli ile birlikte Başkent Üniversitesi öğrencileriyle, ''Spor ve Medya'' konulu panelde bir araya geldi.

Başkent Üniversitesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonu'ndaki panele katılan Dilmen ve Dereli, öğrencilere spor ve medya ilişkisine dair görüşlerini anlattı.

Futbola başladığı dönemdeki medya ile günümüzdeki medya arasında bir farklılık olmadığını düşündüğünü belirten Rıdvan Dilmen, ''Futbolculuk, antrenörlük ve yorumculuk yaptım. Her aşamasında olaya farklı bakıyorsunuz. Gazeteci iken daha farklı bakıyorsunuz. Hiç oynamadığım yıllar, sırf o kuruma geleyim diye yılın futbolcusu ödülü verdiler'' diye konuştu.

Yıllarca Türkiye'nin en iyi kulüplerinde futbol oynadığını söyleyen Dilmen, ''Bilgin olmazsa, şöhretin de olsa birkaç sene içerisinde düşüşe geçiyorsun. Sürekli çalışıyorum. Çok şükürler olsun iyi program yapmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Dereli: ''Çocuklarımız spora vakit ayıramıyor''

Medyanın olayları objektif bir şekilde toplumla paylaştığı anda oradaki olanlarla ilgili doğruları öğrenebildiğine değinen Selçuk Dereli ise ''Taraftar ve seyirci o tribünlere gelmediği sürece, sporun ekonomisi büyümüyor. Biz olimpiyatlara aday olduğumuzu söylüyoruz. Olimpiyatlar bizde olduğu zaman, biz o tribünlere kimi götüreceğiz- Önemli olan olimpiyatlara aday olmak değil, o tribünleri doldurmaktır. Spor yapmak isteyen çocuklarımız dershane ve okul telaşından spora vakit ayıramıyor. Bu eğitim sistemi ile toplum her türlü sosyal etkinliklerden uzaklaşıyor. Esnek düşünemeyebiliriz. Aksi takdirde içine kapalı bir toplum oluruz. Günümüzde böyleyiz'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA