Ersun Yanal: Eskişehirspor'un Avrupa Hayalini Gerçekleştirmek İstiyoruz

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Eskişehirspor'a uzun bir zaman sonra Avrupa Kupaları hayalini gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Takımın MP Antalyaspor'u 3-0 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale çıktığı karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan başarılı teknik adam, Avrupa beklentisini gerçekleştirmek istediklerini belirterek, "Her maçımız kazanmak için oynayacağız. Taraftarlarımız bugün bizi İstanbul'da çok iyi destekledi. Yarı finalde karşılaşacağız Sivasspor-Bursaspor maçında daha fazla taraftarımız olacaktır. Finale kadar gideceğiz. Finalde hangi rakip karşı gelecek bilmiyoruz ama kupayı kazanmak istiyoruz. Eskişehir'e uzun zaman sonra bunu yaşatmak istiyoruz. Bunu gerçekleştirirsek, mutlu olacağız." diye konuştu.

Ersun Yanal, MP Antalyaspor maçı ile ilgili olarak şunları dile getirdi:
"İyi oynadık. Rakibe saygı duyuyorum. Ligde bulundu yer gereği ciddi erozyon yaşadılar. Golü bulduktan sonra direnç gösteremediler. Biz takım olarak futbol oynamak isteyen takımız. Taraftarımızı statta bizi destekledi. Yarı final maçında bu destek daha fazla olacaktır. Eskişehirspor'un finale çıkması için bu desteğe ihtiyacımız var. İyi futbol oynuyoruz."

Basın toplantısına katılan Eskişehirsporlu Tello da, turu geçtikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Yıldız oyuncu, "Çok iyi yoldayız. Bütün deneyimleri kazandığımız Eskişehirspor için veriyorum. Umarım Avrupa'ya gideceğiz. Bütün konsantrasyonumuz bu yöndedir." dedi.

Basın toplantısına katılan Volkan Yaman'da, "Sezon başından beri hedefimiz Avrupa Kupaları'na katılmaktı. Bunun için hem Ziraat Türkiye Kupası'ndan hem de ligden gidebileceğiz. Kupa yarı finalinde Sivasspor veya Bursapor rakibimiz olacak. Onları geçerek finale yükselmek istiyoruz. Eğer Fenerbahçe ile finalde karşılaşırsak direkt Avrupa'ya gideceğiz. Tabiki biz kısa yolu tercih edeceğiz. Takımı layık olduğu yere taşırız." diye konuştu.