Trabzonspor - Fenerbahçe Maçında Kazanan Yok

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmada taraflar birer puanı birer golle aldı.

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, saha avantajını iyi kullanamadıklarını söyledi.

Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yener, "İstediğimiz oyunu da sahaya yansıtamadık. 3 Temmuz'dan beri yaşanan süreç nedeniyle maçın gergin geçmesi bekleniyordu. Öyle de oldu. İlk yarıda Fenerbahçe ikinci yarıda biz daha iyi oynadık. Kazanmak istedik ama olmadı" derken taraftar tepkisi ile ilgili olarak ise "Taraftarımız demokratik tepkilerini gösterdiler. Ancak beyaz atletlerini aha içinedeğil de kenarına atmasını isterdik" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş maçın hakkının beraberlik olduğunu söyledi.

Güneş, "Maçın gergin olması normaldi. Ama oyuncular gayet iyi niyetliydi. Sahada futbol Fair-play içinde oynandı. Karşılaşmanın seyirci baskısı altında oynanması bizim aleyhimize oldu. Hücuma çıkışlarda top kayıplarımız oldu. Rakip ilk yarıda pozisyonlar ve gol buldu. 2. yarıda baskılı oynayınca pozisyonda bulmaya başladık. Pas seçimlerimiz ve istediğimiz golleribulamadık, maçın hakkı beraberlikti. Fenerbahçe bizden daha avantajlıydı. Kendi sahamızda olmamızın avantajını kullanamadık. Son dakikaya kadar onlarda atabilirdi biz de atabilirdik" şeklinde konuştu.

Güneş, taraftarların tepkisi ile ilgili olarak, "Taraftarlarımızın coşkusu bize olumlu değil olumsuz yansıyor, rakibe olumlu yansıyor. Gerginlik bizim lehimize olmuyor. 2. yarıda oyunun durması tempomuzu düşürdü. Biz hiçbir zaman ev sahibi avantajını kullanamadık" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısına üzerlerinde Kazım Koyuncu'nun resminin bulunduğu tişörtle gelen futbolculardan Trabzonspor'un Brezilyalı futbolcusu Alanzinho, bu akşam Türkiye Ligi'nin en büyük maçlarından birini oynadıklarını belirterek, "Maç 2 farklı yarı şeklinde geçti. İlk yarı rakibimiz iyi oynadı ve öne geçti. İlk yarı rakibimiz bizden üstündü. İkinci yarıda ise geri dönüş yaptık ve maçı kazanmak için pozisyonlar bulduk. Beraberliği de yakaladık ama 2. golü bulamadık. Final paslarını yapamadık. Final paslarınıyapsaydık, kazanabilirdik. 2. yarıda ortaya koyduğumuz oyun anlayışı bizi Play-off'da daha iyi yerlere getirecektir" dedi.

Genç futbolcu Mustafa Yumlu ise "Kendi saha ve seyircimiz önünde oynadığımız maçta ilk yarı iyi bir oyun sergileyemedik. 2. yarı rakibi hataya zorladık. Golü de öyle attık. Sonuçta bol pozisyonlu maçta birer tane gol oldu" derken, oyunun 34. dakikada taraftarların sahaya beyaz atletlerini ve sis bombaları atmaları nedeniyle durması ile ilgili soru üzerine ise "Herhalde taraftarımızın bir bildiği vardır" şeklinde cevapladı. FENERBAHÇE CEPHESİ Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise galibiyeti kaçıran tarafın kendileri olduğunu söyledi.

Kocaman, "Buradan alınacak her puan çok değerlidir. Açıkçası bu maça gelmeden önce alınacak bir puan iyi diye düşünülebilirdi. Ancak oyunun bütününe bakıldığında bu düşüncemizde bir sapma olduğunu söyleyebilirim. 2 puanı bırakıp gitmek bizim adımıza üzüntü verici oldu. Dirençli oyunumuz bana şampiyonluk yolunda her zamankinden daha fazla umut verdi" diye konuştu.

Aykut Kocaman Alex'in durumu ile ilgili "Yarın netleşir, endişe verici bir durumu olduğunu düşünmüyoruz" bilgisini verdi.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Chirstian Baroni ise "Bu maçın zor geçeceğini biliyorduk ona göre hazırlandık. Maçta üstün olan taraf bizdik çok pozisyon da yakaladık. Ama yakaladığımız pozisyonlardan sadece birini değerlendirebildik. Kazanmaya geldik ama olmadı. Şampiyonluk mücadelemiz sürecek" derken, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ise "Sezonun en iyi maçını oynadık. Galip ayrılmamız lazımdı ama olmadı. Bu oyunla devam edersek hedefimize ulaşacağız. 3 topumuz direkten döndü. Galibiyeti kaçırantaraf biz olduk. Şampiyonluğu Sonuna kadar kovalayacağız. Bugünkü oyunumuzu oynarsak hedefe ulaşmak daha kolay olacak" dedi.

Sahaya atılan yabancı maddeler ile ilgili olarak ise Volkan "Çakılar, sular vesaireler bunlar her yerde oluyor. Ama burada bunlar oldu diye sahamıza gelen takımlara aynı taşkınlığı yapmayalım. Seyircimize ihtiyacımız var. Puan kayıplarında öte seyirci kaybına tahammülümüz yok" açıklamasında bulundu .