Şenol Güneş: Baskı Altında Oynamak Bizim Aleyhimize Oldu

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçı baskı altında oynamalarının kendilerinin aleyhine olduğunu söyledi.

Güneş, 1-1 biten müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, maçtan evvel ve daha önce yaşanan sebeplerden dolayı maçın ambiansının gergin olmasının normal olduğun belirterek, “Ama saha içerisindeki oyuncular centilmence mücadele etti. Maçın baskı altında oynanması bizim aleyhimize oldu. “ dedi.

Özellikle ilk yarıda hücuma çıkışlarda top kayıpları yaşadıklarını anlatan Güneş, şöyle devam etti: “İleri uçtaki oyuncularımız da hareketsiz kalınca rakibe ileride baskı yapamadık.Bunun Sonucunda da Fenerbahçe hem pozisyonlar, hem de gol buldu. Biz ise az hamle yaptık. Coşkumuz da yoktu. İkinci yarı iyi başladık ama maçın kesilmesi nedeniyle tempo azaldı. İyi de baskı yaptık. Pozisyon da bulmaya başladık ama pas seçimlerimiz ve topu kullanma becerimiz düşük kalancı istediğimiz gollere bulamadık. Maçın hakkı beraberlikti ama teknik becere ve oyun içindeki seçimleri ile rakip biraz daha avantajlıydı. Kendi sahamızda oynamanın avantajını kullanamadık. Çok kaliteli olmasa da heyecanlı bir maç oldu. Bizim de Fenerbahçe’nin de kaybettiği 2 puan var.” dedi.

Taraftarların sahaya atlet ve yabancı madde atmalarını da doğru bulmadığını ifade eden Güneş, “Seyircinin sahaya bir şey atmasını istemiyor. Bunları aza indirebilirsek daha çok futbol oynama anlayışı önü çıkabilir. Bu İstanbul’da da olmayacak, burada da olmayacak. Bunu da hep beraber önleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.Kendi seyircilerinin coşkusunun sahaya yansımadığını kaydeden tecrübeli teknik adam, bu sezon kaybettikleri puanın çoğunu kendi sahalarında kaybettiklerine dikkat çekti.Güneş, hakemle ilgili görüşünün sorulması üzerine de şu değerlendirmeyi yaptı: “Yan hakem bayrak kaldırdı ama diğer oyuncu topa gittiği için verilmedi. Erken kaldırması belki hataydı. Hakemle ilgili bir şey söylemeyi de doğru bulmuyorum. “Trabzonsporlu futbolculardan Alanzinho da gol yollarındaki final paslarını iyi yapamadıklarını söyledi.

Türkiye liginin en büyük maçlarından birisini oynadıklarını anlatan Brezilyalı futbolcu, “İki farklı devre oynandı. İlk yarı rakibimiz bizden üstündü, fakat ikinci yarıda maçı kazanmak için her şeyi ortaya koyduk. Golü de bulduk ama kazanma adına yakaladığımız fırsatları değerlendiremedik. Bazen final paslarını iyi yapamadık, eğer o pasları iyi yapsak daha fazla gol pozisyonu yakalayabilirdik. Son pozisyonlarda yeteri kadar dikkatli değildik.” dedi.

Genç futbolcu Mustafa Yumlu ise şampiyonluk yarışında ellerindeki fırsatı kendi sahalarında kaybettiklerini belirtti.

Mustafa, “İlk yarı istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. İkinci yarı önde baskı yaparak rakibi hataya zorladık ve pozisyonlar bulduk. Gol de öyle geldi. Rakibimizin de gol pozisyonu vardı. Bol gollü bitecek bir maç beraberlikle Sonuçlandı. Elimizdeki büyük avantajı kendi sahamızda kaybettik.” dedi.

Genç futbolcu, Cristian’ın golünde de ofsayt olmadığını ifade etti.