NBA'deki Temsilcilerimiz Geceyi Mağlubiyetle Kapadılar

NBA’de dün geceki maçlarda Ersan İlyasova, Semih Erden ve Enes Kanter’in formasını giydiği Bucks, Cavaliers ve Jazz rakiplerine mağlup oldular.


Ersan İlyasova’nın formasını giydiği Bucks evinde Grizllies’e yenilirken, Semih Erden’in takımı Cavaliers deplasmanda Knicks’e Enes Kanter’li Jazz da Clippers’a boyun eğdi. Sırtındaki ağrılardan dolayı bir maç dinlendikten sonra müthiş bir geri dönüş yapan Ersan İlyasova, bir önceki gece Cavaliers’e karşı sergilediği double-double’lık performansın ardından dün gece de takımının en etkili isimleri arasında yer aldı.

Milwaukee Bucks evinde Memphis Grizzlies’a 99-95 mağlup olurken Milli oyuncumuz, yaklaşık olarak 43 dakika süre aldığı maçı 5/11 saha içi, 8/12 serbest atış isabetiyle 20 sayı, 16 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ve 2 blokla tamamladı. Brandon Jennings’in 24 sayılık performansı da mağlubiyete engel olamazken, Memphis’te O.J. Mayo da 24 sayı ile galibiyeti getiren isimlerden oldu. Staples Center’da Los Angeles Clippers’a konuk olan Utah Jazz ise rakibine 105-96’lık skorla mağlup oldu. Maça hızlı başlayan ve ilk çeyrekte 38 sayı kaydeden rakibini daha sonra yakalamakta zorluk çeken Jazz, Chris Paul – Blake Griffin ikilisini durduramayınca rakibine boyun eydi.

Enes Kanter, yaklaşık olarak 11 dakika süre aldığı karşılaşmayı 3/3 saha içi, 1/2 serbest atış isabetiyle 7 sayı ve ribaundla tamamlarken takım arkadaşı Al Jefferson ise 26 sayı kaydetti.

Clippers’ta galibiyeti getiren isimlerden Blake Griffin 24 sayı, 8 ribaund, 6 asistle oynarken Chris Paul ise 26 sayı, 6 asist, 3 ribaundla etkili bir performans sergiledi. Bir diğer temsilcimiz Semih Erden’in takımı Cleveland Cavaliers ise deplasmanda New York Knicks’le karşılaştı. Madison Square Garden’daki maçta bir varlık gösteremeyen Cavaliers, rakibine 91-75’lik skorla yenildi. Knicks bu galibiyetle 53. maçında 27. galibiyetini elde ederken, Cleveland ise 50. maçında 33. mağlubiyetini aldı. Semih Erden yaklaşık olarak 15 dakika süre aldığı maçta 2/6 saha içi 4/6 serbest atış isabetiyle 8 sayı üretirken bir de ribaund aldı. Jeremy Lin’in sakatlığından dolayı oynamadığı karşılaşmada benchten gelerek 20 sayı bulan J.R. Smith’in yanı sıra Carmelo Anthony de 19 sayılık bir katkı verdi.