Kocaman: Dirençli Oyun Süper Final Öncesi Bana Her Zamankinden Fazla Umut Verdi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Trabzonspor karşısında ortaya koydukları mücadelenin Süper Final maçları öncesi şampiyonluk adına kendisini daha fazla umutlandırdığını söyledi.

Kocaman, 1-1 biten maçın ardından yaptığı açıklamada, maç öncesinde Trabzon’dan alınacak her puanı değerli olarak düşündüklerini belirterek, “Ama oyunun bütüne bakıldığı zaman bu düşüncemizde biraz sapma olduğunu söylemem gerekiyor. Çünkü böylesine zor bir deplasman ve takım karşısında 10’a yakın net pozisyon bularak 2 puan bırakıp gitmek bizim için üzücü oldu.” diye konuştu.

Müsabakanın ilk yarısının istedikleri gibi geçtiğini anlatan Kocaman, değerlendirmelerine şöyle devam etti: “İkinci yarıya girerken zorunlu bir değişiklik yapmak zorunda kaldık. Caner’in sarı kart görmesi değişikliği zorunlu hale getirdi. İkinci yarı daha çok Trabzonspor’un beraberliği arama çabası ile geçti, ki öne de geçebilirlerdi. Ancak maçın geneline bakıldığında biz farkı aça bilirdik ama olmadı. Bu dirençli oyun Süper Final öncesi bana her zamankinden fazla umut verdi.” Alex oyundan çıktıktan sonra topu sakinleştirecek bir oyuncunun sıkıntısını çektiklerine kaydeden Kocaman, bir süre sonra toparlandıklarını, ancak golü de yemiş bulunduklarını dile getirdi. Fenerbahçe’nin golünü atan Cristian ise galibiyet için geldikleri Trabzon’dan 1 puanla döndükleri için üzgün olduklarını ifade etti.

Ligin bu döneminde her maçın farklı zorlukları olduğuna değinen Cristian, “Bugünkü maçın da zorlu geçeceğini biliyorduk ve buna göre de hazırlandık. Sahada daha fazla topla oynayan bizdik. Fırsat üstünlüğü de bizdeydi. Pozisyonlar kazandık ama birini gole çevirdik. Üzüntülüyüz, galibiyet için gelmiştik ama bunu yapamadık. Şampiyonluk hedefimiz var, bu hedef doğrultusunda mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Kaleci Volkan ise Trabzonspor karşısında sezonun en iyi maçını oynadıklarını söyledi.

Buna rağmen 1 puanla yetinmek zorunda kaldıklarını anlatan Volkan, “Trabzonspor karşısında bu kadar pozisyona giriyorsanız buradan galibiyetle ayrılmanız gerekiyor ama olmayınca da olmuyor. Üç tane direğe çarpan topumuz var. Üzgünüz ama yolumuza devam ediyoruz. Şampiyonluğu kovalayacağız. Böyle oynadığımız taktirde de şampiyonluğu yakalayacağımıza inanıyorum.” dedi.

Maç sırasında kendisine bir çok yabancı madde atıldığını söyleyene kaleci Volkan, “Bunlar burada da diğer deplasmanlarda da oluyor. Ben kendi taraftarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bunlar burada oldu diye kendi taraftarlarımız aynı taşkınlıkları yapmasın. Biz sükunetimizi, adamlığımız koruyalım. Çünkü zor bir döneme giriyoruz. Seyircimize ihtiyacımız var. Puan da, seyircimizi de kaybetmek istemiyoruz. İnşallah bu dediğimi dikkate alırlar.” ifadelerini kullandı.