Binicilik ve Cirit Takımı'nda Hazırlıklar

Sivasspor Kulübü bünyesinde yaklaşık 8 ay önce kurulan binicilik ve cirit takımı, il birinciliği müsabakalarına yoğun bir tempoda hazırlanıyor.

Spor kamuoyunda ''Yiğidolar'' olarak bilinen Sivasspor'un bünyesinde faaliyet gösteren binicilik ve cirit takımı, mayıs ayında yapılacak il müsabakalarına odaklandı.

Kulüp tesisleri bünyesinde yer alan binicilik ve atlı cirit tesislerinde çalışmalarını sürdüren takımlar, il birinciliği müsabakalarında başarılı olmayı hedefliyor.

Takımın 20 yaşındaki kaptanı Kürşat Keskin, AA muhabirine, takımlarının Sivasspor Kulübü bünyesinde 8 ay önce kurulduğunu anımsatarak, çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Ciritte Türkiye şampiyonluğu kazanmayı hedeflediklerini ifade eden Keskin, ''Takımımız 8 ay önce kuruldu ama biz Türkiye'de bir ilki başarmaya çalışıyoruz. İlk senemizde inşallah şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz'' dedi.

Türkiye'nin en genç kadrosuna sahip cirit kulübü olduklarını anlatan Kürşat Keskin, mayıs ayında yapılacak il birinciliği müsabakalarında, Sivas Atlıspor ve Cirit Kulübü, Önder Atlıspor Kulübü ve Çetinkaya Atlıspor ve Cirit Kulübü'ne karşı mücadele edeceklerini dile getirdi.

Takımın kadrosunda yer alan 12 yaşındaki Akif Yavaşer ise Atatürk İlköğretim Okulu'nda eğitim gördüğünü, 2 yıldır ciritle uğraştığını belirtti.

En genç ciritçi olduğunu ifade eden Yavaşer, cirit sporunda başarılı olmak için çabaladığını ve gösteri müsabakalarında boy gösterdiğini dile getirdi .