Erdoğan: Ev Sahipliği Yapmanın Gururu İçerisindeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın resmi açılışını yaptı.

Ataköy Atletizm Salonu'nda düzenlenen organizasyonun akşam seansı öncesinde gerçekleştirilen resmi açılışı öncesinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte protokol tribününe gelen Başbakan Erdoğan, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Başkanı Lamine Diack'ın yanına oturdu. Kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte salona gelen Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, ''İstanbullular olarak böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururu içerisindeyiz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

''Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin Sayın Başkanı, Sayın Genel Sekreter, çok değerli IAFF yöneticileri ve 172 ülkeden gelen çok değerli sporcular, değerli misafirler... Sizleri şahsım, milletim adına en kalbi duygularımla selamlıyorum. İstanbulumuza, Türkiyemize hoş geldiniz. İstanbullular olarak böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururu içerisindeyiz. Hele hele bugün resmi açılışını yaptığımız böyle anlamlı, güzel bir kapalı spor salonunda bunu gerçekleştirmenin mutluluğu, ülkem adına bizlere gurur veriyor. Milletim adına bizlere gurur veriyor. Tekrar 'hayırlı olsun' diyorum.''

Başbakan Erdoğan, 3 gün boyunca 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nı burada takip edeceklerini belirterek, şunları söyledi: ''Ataköy Atletizm Salonu'nda inanıyorum ki dünyaya en güzel barış, dayanışma ve dostluk mesajları ileteceğiz. Yakın ya da uzak ülkelerden gelmiş tüm dostlarımız burada. İstanbul'da lütfen kendilerini misafir gibi değil, ev sahibi gibi kabul etsinler. Zira bu şehir insanlık tarihine, dünyanın kadim medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, medeniyetlere köprü olduğu kadar, medeniyetler inşa etmiş bir şehirdir. Türkiye'nin misafirperverliği, İstanbul'un eşsiz güzellikleri eminim ki sizleri tekrar buraya çekecek, İstanbul ve Türkiye'nin diğer tüm güzel şehirleri sizi büyük bir samimiyetle kucaklayacaktır.'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninin bitiminin ardından salondan ayrıldı.

Diack'tan övgü

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Başkanı Lamine Diack ise, açılış töreninde yaptığı konuşmada organizasyona övgüde bulundu. 2012 yılında I. Hem Avrupa'daki atletizm geleneğini yakalayan, hem de Asya'daki yeni pazarlara erişimi sağlayan Türkiye'de atletizme olan ilginin artması, IAAF için, atletizmin dünya çapında gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır.''

Dans gösterisi yapıldı


Korhan Abay'ın sunduğu açılışta, önce dans gösterisi yapıldı. Salondaki dans ve ışık gösterisi, seyirciler tarafından beğeniyle izlendi. Daha sonra, katılan 172 ülkenin bayraklarını taşıyan gençler, salonda yerlerini almasının ardından İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı'nın ardından konuşmalar yapılırken, törenin sonunda IAAF bayrağı göndere çekildi ve IAAF marşı çalındı.

Kaynak: AA