Dünya Salon Atletizm Şampiyonası

14.Dünya Salon Atletizm Şampiyonası İstanbul'da, Ataköy Atletizm Salonu'nda başladı.

İlk gün sabah seansı tamamlanırken, akşam seansında ise erkeklerde 3, kadınlarda 2 olmak üzere, 5 Türk sporcu yarıştı.

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 60 metre engellide, elemelerin ardından 16 atlet yarı finale yükseldi. Ataköy Atletizm Salonu'nda yapılan organizasyonun ilk gün akşam seansında, kadınlar 60 metre engellinin elemeleri 4 seride yapıldı.

Her seride ilk 3 sırayı alan atletler ve ilk 3'ün ardından en iyi dereceyi elde eden 4 atlet olmak üzere toplam 16 sporcu yarı finale kaldı. Geçtiğimiz yıl IAAF tarafından Usain Bolt ile birlikte dünyada yılın atleti seçilen ve 60 metre engellinin en büyük favorisi olan Avustralyalı Sally Pearson, 1. seride 7.85'lik derecesiyle ilk sırada yer alarak, yarı finale çıktı. Pearson, tüm seriler sonunda da genel sıralamada 1. oldu.

Bu arada, 2. seride ABD'li Kristi Castlin ile Jamaikalı Vonette Dixon, starta problem yaşadı ve yarışı bıraktılar. Kadınlar 60 metre engellide yarı final, yarın saat 17.10'da koşulacak.

ASLI ÇAKIR ALPTEKİN, TÜRKİYE REKORU KIRARAK FİNALE KALDI

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar bin 500 metrede Aslı Çakır Alptekin, Türkiye rekoru kırarak finale kaldı. Ataköy Atletizm Salonu'ndaki müsabakaların ilk gün akşam seansında kadınlar bin 500 metrede ilk tur müsabakaları koşuldu.

Serilerini ilk üç sırada tamamlayan ve bunlar dışında en iyi ilk 3 dereceyi elde eden atletlerin finale kalacağı yarışta ikinci seride koşan milli sporcu, ilk 800 metreyi önde geçti. Milli atlet, rakiplerinin atakları üzerine geriye düşmesine karşın, ön sıralardaki rakiplerinden kopmayarak yarışı 4.09.30'luk derecesiyle 5. sırada tamamladı. Yarışta ilk sırayı Faslı Mariem Alaoui Selsouli 4.08.56'lık derecesiyle elde etti.

Yarışı 5. tamamlamasına karşın en iyi ilk üç dereceden birinin sahibi olan Aslı Çakır Alptekin, finale kalmayı başarırken, 4.10.95'lik derecesiyle Ayşen Barak'a ait 11 yıldır kırılamayan Türkiye rekorunu da kırdı. Aslı Çakır Alptekin, genel sıralamada da 5. sırada yer aldı

Kadınlar bin 500 metrede final müsabakası yarın saat 18.00'de koşulacak

ALPER KULAKSIZ, 14. OLARAK ELENDİ

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda erkekler uzun atlama elemelerinde Türk atlet Alper Kulaksız, 14. olarak elendi. Akşam seansında yapılan ve 15 sporcunun yarıştığı erkekler uzun atlama elemelerinde, ilk hakkında 7.42'lik derece elde eden Alper, ikinci hakkında 7.15 atlarken, üçüncü hakkında geçersiz bir atlayış yaptı. Alper, 7.42'lik derecesiyle 14. olarak şampiyonaya veda etti.

Elemelerde 8.00'lık derece veya en iyi ilk 8 dereceyi elde eden atletlerin finale kalacağı erkekler uzun atlamada, Brezilyalı Mauro Vinicius Da Silva, 8.28'lik derecesiyle bu yılın en iyi derecesini elde ederek, 1. sırada finale yükseldi.

Elemelerin sonunda finale kalan 8 atlet, yarın 18.50'de finalde madalya için mücadele edecek.

ilk günde 400 metrede piste çıkan Ali Ekber Kayaş, şampiyonaya yarı finalde veda etti. 400 metrede yarışan milli atlet Ali Ekber Kayaş, yarı final 2. seride 6 atletin arasında 48.16'lık derecesi ile 5. olarak şampiyonaya veda etti. Sudanlı atlet Rabah Yousif'in sakatlığı nedeniyle ilk metrelerde yarı bırakmak zorunda kalırken 1.'liği ise Bahama Adaları'ndan Chris Brown 46.37'lik derecesi ile elde etti

Bu arada Kayaş, 400 metrede koşan 18 atlet arasında 14. oldu.

400 metre kadınlar koşusunun yarı finalinde piste çıkan milli atlet Meliz Redif 54.48'lik derecesi ile 6 atletin katıldığı yarı final 3. seride sonuncu olarak elendi

Kaynak: İHA