Başbakan Erdoğan, Dünya Atletizm Şampiyonası’nın Açılışını Yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ataköy Atletizm Arenası’nda düzenlenen 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nın açılışını yaptı. Erdoğan, “Sporun dostluk ruhunun dünyaya egemen olmasını diliyorum” dedi.

Ataköy Atletizm Arenası 'nda düzenlenen 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası 'nın resmi açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkanı Lamine Diack, çok sayıda davetli ve sporsever katıldı.

Organizasyonun başarısına dikkat çeken IAAF Başkanı Diack, bu başarının Türkiye 'nin sporda mükemmeliyeti yakalamaktaki kararlılığın en büyük kanıtı olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan 'ın açılışta bulunmasının önemine işaret eden Diack, şampiyonanın gerçekleştirildiği Ataköy Atletizm Arenası 'ndan da övgüyle söz etti. Diack konuşmasını Erdoğan 'ı sahneye davet ederek bitirdi. Şampiyonaya katılan 172 ülkeden sporculara 'hoş geldiniz' diyen Erdoğan, İstanbullular olarak böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. Erdoğan, “Bu gün resmi açılışın yaptığımız böyle anlamlı güzel bir kapalı spor salonunda bunu gerçekleştirmenin mutluluğu ülkem adına gurur veriyor. Tekrar hayırlı olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası 'nın 3 gün boyunca devam edeceğini aktaran Erdoğan, “ Ataköy Atletizm Salonun 'da inanıyorum ki dünyaya en güzel barış ve dayanışma ve dostluk mesajları ileteceğiz. Yakın ya da uzak ülkelerden gelmiş tüm dostlarımız burada, İstanbul 'da lütfen kendilerini misafir gibi değil ev sahibi gibi kabul etsinler. Zira bu şehir insanlık tarihine, dünyanın kadim medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, medeniyetlere köprü olduğu kadar medeniyetler inşa etmiş bir şehirdir.” dedi. Müsabakalarda tüm ülkelerin sporcularına başarı dileyen Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: 'Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği 'ne, Sayın Başkan ve ekibine, organizasyondan görev alan tüm dostlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Şampiyonanın ülkelerimiz halklarımız ve tüm dünya için barış huzur refah getirmesini diliyorum. Sporun dostluk ruhunun dünyamıza egemen olmasını diliyorum.”

Konuşmasının ardından Erdoğan, salondan ayrıldı. Erdoğan salonun çıkışında çocuklarla ilgilendi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.