Ankaragücü-Fenerbahçe Maçı Ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, bundan sonra bütün güçleriyle Galatasaray maçını düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe 'nin Ankaragücü 'nü 2-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrası teknik direktörler ve futbolcular açıklamada bulundu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, önemli olanın İstanbul 'a kazanarak dönmek olduğunu söyledi. Kocaman ligin sonuna yavaş yavaş yaklaştıklarını ve bu nedenle her maç gibi Ankaragücü maçının kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, “Karşımızda 102 yıllık köklü bir tarihe sahip Ankaragücü ile mücadele ettik. Rakibimizin sahada verdiği mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Ankaragücü maçı artık geride kaldı. Bundan sonra bütün gücümüzle Galatasaray maçını düşünmeliyiz. ' ' dedi.


Sözleşmesinin 3 yıl uzatılmasıyla ilgili olarak ise Kocaman, faydasının olmayacağını hissettiğinde her zaman çekilebileceğini söylediğini belirterek, yönetimin bir irade gösterdiğini ve kendisi için bunu kabullenmenin doğru olduğunu kaydetti.


Gelecek hafta karşılaşacakları Galatasaray derbisi ile ilgili ise başarılı teknik adam şu açıklamada bulundu: ”Bu maçlar bir şölen havasında geçiyor. Beklentilerin yüksek olduğunu biliyoruz. Direk şampiyonluk için önde görünen iki rakip. Bizim için büyük bir fırsat. Derbi kadar önemli olan bir şey ise şampiyonluk şansımız hiç kimseye bağlı olmaksızın bizim elimizde.”

Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise, oyuncularını çok iyi mücadele ettikleri için kutladığını belirterek, “Maçın büyük bölümünde rakibimize oranla daha iyi mücadele ettik. Bir sürü sıkıntıyla uğraşıyoruz. Bunun üstüne son haftalarda hakem hataları üst üste aleyhimize işlemeye başladı. Bizi mutlu eden bir şey var, o da çocuklar gelişimlerini çok iyi şekilde tamamlıyorlar.'' şeklinde konuştu.


Futbolcular İshak ve Bilal ise, her iki yarı oyunda üstün olan tarafın kendileri olduğunu belirterek, kişisel hatalar nedeniyle yedikleri gollerle mağlup olduklarını rakiplerini tebrik ettiklerini kaydettiler.


Fenerbahçeli oyuncular Özgür Çek ve kaleci Volkan da, dışarıdan maçın kolay göründüğünü ancak öyle olmadığını Ankaragücü 'nün çok iyi futbol ortaya koyduğunun altını çizerek, ikinci golden sonra rahatladıklarını ve önemli olanın maçı kazanmak olduğunu vurguladılar.