Türkiye ve Alman Bisiklet Takımları Alanya'da Kampa Girdi

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) ve Alman Bisiklet Federasyonu tarafından imzalanan anlaşma gereği 4 yıldır kamp programı yapan 2 ülke milli takımı Türkler beldesinde Alaiye Otel'de kampa girdi.

Türkiye 'den 12, Almanya 'dan 10 olmak üzere toplam 22 sporcunun bulunduğu kamp 16 Mart Cuma günü sona erecek. Kampta antrenörler ve 3 yönetici de çalışmalara katılıyor. 2 ülkenin milli takım sporcuları, kamp boyunca tüm çalışmaları ortak yapacak.

2 ülke tarafından gerçekleştirilen kamp programının Türk bisikletine katkı sağladığına dikkat çeken TBF Başkanı Emin Müftüoğlu da Alman Bisiklet Federasyonu ile ilişkileri daha da güçlendireceklerini ifade etti. Bu yılki en önemli hedeflerinin Hollanda'da yapılacak Avrupa Şampiyonası olduğunu kaydeden Müftüoğlu, Türk sporcularının bu şampiyonada en iyi sonucu almak için hazırlık yaptığını belirtti.

Daha önce kamplarını genellikle İspanya'nın Mallorca şehrinde yaptıklarını belirten Alman Milli Takımı Antrenörü Robert Powlowsky, Alanya'nın ikliminin Mallorca'dan daha elverişli olduğuna dikkat çekti.

Alanya 'da sürücülerin, bisikletçilere karşı son derece duyarlı olduğunu kaydeden Robert Powlowsky, “Bu da bize güven veriyor. Alman Milli Takımı'nın buradaki kampta Haziran ayında yapılacak Almanya Yol Bisikleti Şampiyonası'nın yanı sıra daha sonra Yeni Zelanda'da yapılacak Yol Bisikleti Dünya şampiyonası ve Hollanda'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na da hazırlık yapıyoruz.'' diyerek şunları söyledi:

''Alanya'da başarılı bir kamp dönemi geçirmeyi umut ediyoruz. Sporcularımız günde bir kez parkura çıkarak yaklaşık 100 kilometre pedal çeviriyor. Dönüşümlü olarak her gün Manavgat ve Gündoğmuş'a gidip geliyorlar. Özellikle Gündoğmuş parkurunu çok beğeniyorum.”