İAAF Başkanı Diack: İstanbul'daki Şampiyona Çok Önemli

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkanı Lamine Diack, 2012 Londra Olimpiyatları öncesi Türkiye’de düzenlenecek olan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nın çok önemli olduğunu söyledi.

Yarın İstanbul 'da başlayacak IAFF Dünya Salon Atletizm Şampiyonası öncesinde gerçekleştirilen resmi basın toplantısına IAFF Başkanı Lamine Diack ile Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi katıldı.

2012 Londra Olimpiyatları öncesinde Dünya Salon Atletizm şampiyonasını düzenlemenin çok önemli olduğunu ifade eden Lamine Diack, “Bu yıl IAFF 'nın en büyük organizasyonu İstanbul 'da olacak. Dünya Salon Atletizmi Şampiyonası 'nın İstanbul 'da olması çok sevindirici. Yarın başlayacak şampiyonaya hiç katılmamış 6 ülke ilk kez katılacak. Buradaki organizasyona 172 ülke katılıyor. Bu yıl olimpiyatlar olduğu için bu kadar katılımı tahmin etmiyordum, katılım beklediğimin üstünde oldu. İstanbul 'daki atletizm şampiyonası bize büyük mutluluk veriyor.” diye konuştu.

IAAF Başkanı Diack, Ataköy 'de yapılan atletizm pistinin yapılmasında emeği olanlara teşekkür etti.

Öte yandan Başkan Diack, 'Half of Fame ' üyeliğine seçilen 12 atleti de basın toplantısında açıkladı. Dack, 'Half of Fame ' üyeliğinin şartlarını ise şöyle ifade etti:

“Half of Fame 'nin üyesi olmak, bir atletin kariyerinin en üst noktası olarak görülmeli. Birçok kez olimpiyat ve dünya şampiyonu olmuş atletler üye oluyor. Yine buraya üye olacak atletler en az iki olimpiyat ya da dünya şampiyonluğu ve bir dünya rekoruna sahip olmak ve en az 10 yıl önce aktif sporculuk kariyerini noktalamış olması gerekiyor.”

Bu yıl 24 atletin seçildiği 'Half of Fame ' üyeliğindeki 12 isim İstanbul 'da açıklanırken diğer 12 ismin ise 17 Temmuz 'da kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

'Hall of Fame' üyeliğine seçilmiş 12 eski atlet ise şunlar:
Jesse Owens, Carl Lewis, Al Oerter, Ed Moses, Jackie Joyner-Kersee (ABD), Abebe Bikila (Etiyopya), Paavo Nurmi (Finlandiya), Emil Zatopek (Eski Çekoslovakya), Adhemar da Silva (Brezilya), Fanny Blankers-Koen (Hollanda), Betty Cuhtbert (Avustralya), Wang Junxia (Çin Halk Cumhuriyeti).

TERZİ: BİRÇOK KONUDA İLKLERİ YAŞAYACAĞIZ

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de yarın başlayacak şampiyona ile birlikte Türkiye 'de birçok konuda ilkleri yaşayacaklarını söyledi.

Terzi, ''İlk kez Dünya Salon Şampiyonası organize ediyoruz. İlk kez bir atletizm salonuna sahip olduk. IAAF Başkanı ve üyelerine, Dünya Şampiyonası'nın alımından bugüne kadarki süreçte, bizlere ve hükümetimize gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, Türk atletizminin son yıllarda büyük bir çıkış içinde olduğunu ve madalyalar almaya başladığını kaydetti. Terzi, Türk atletizmini okullara yayma sürecinin devam ettiğini sözlerine ekledi.