Güvenlik Engeli Aşıldı, Üniversite Stadyumun Kullanmasına Yeşil Işık Yaktı

Medical Park Antalyaspor’un önümüzdeki sezon maçlarını Akdeniz Üniversitesi (AÜ) yerleşkesi içerisinde bulunan stadyumda oynayabileceğinin ilk sinyalleri geldi.

Karşılaşmalarını son 2 sezondur Mardan Stadı'nda yapan Medical Park Antalyaspor'un, maçlarını Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda yapabilmesi için oluşturulan komisyon ilk toplantısını, rektörlük binasında gerçekleştirdi. Akdeniz Üniversitesi kampusunda yer alan ve inşası tamamlanmak üzere olan stadyumda maçlarını oynamak isteyen Medical Park Antalyaspor kulübü yöneticileri, bugün Akdeniz Üniversitesi yetkileri ile masaya oturdu.

Akdeniz Üniversitesi yetkililerinin daha önce güvenlik gerekçesiyle üniversite stadyumunun Medical Park Antalyaspor için de tahsis edilmesine sıcak bakılmadığı gündeme gelmişti. Yetkililerin gerekli önlemlerinin alınacağının teminatının verilmesi üzerine de üniversite yetkililerinin kırmızı - beyazlı takımın maçlarını stadyumda oynamasına artık sıcak baktığı belirtildi.

Yapılan toplantıda maçların üniversite stadında yapılması halinde oluşabilecek sorunlar masaya yatırıldı. Toplantıdan herhangi bir net sonuç çıkmazken, sonucun 45 gün içerisinde belli olabileceği ifade edildi. Toplantıyla ilgili bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Bahadır Kerimoğlu, 'Bu bir gündem tespiti toplantısıydı. Nelerin nasıl olması gerektiğini konuştuk. Çözüm önerileri de bir sonraki toplantıda görüşülür. Önümüzdeki toplantıda işin rengi belli olur. ' dedi.


Güvenlikle ilgili emniyetin fiziki olanakların sağlanması halinde hiçbir sıkıntının yaşanmayacağını belirttiğini söyleyen Kerimoğlu, 'En geç üçüncü toplantıda bir kararın çıkacağını düşünüyorum. Asıl kararı üniversite yönetimi verecek. Çalışmalar tamamlandıktan sonra idareye sunulacak. ' diye konuştu.


Öte yandan bugün gerçekleştirilen komisyona Bahadır Kerimoğlu 'nun yanı sıra Öğrenci İşleri Daire Başkanı Serhan Yaylacı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Aydın Özdemir, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Mustafa Ünlü, Özel Kalem Müdürü Teoman Kulaksız 'ın yanı sıra Medical Park Antalyaspor yöneticisi Reşat Oktay, Divan Kurulu Başkanı Dündar Uluğkay, Medical Park Antalyaspor Genel Müdürü Süleyman Tekgül, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Tarkan Tüzken ve Emniyet Müdür Yardımcısı Oğuz Oral Aydın katıldı.