Beşiktaş, Atletico Madrid Maçının Rövanşından Ümitli

UEFA Avrupa Ligi 3.tur ilk maçında İspanya temsilcisi Atletico Madrid'e 3 - 1 yenilen Beşiktaş'ta teknik ekip ve oyuncular rövanştan ümitli konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Atletico Madrid maçı sonrası yaptığı açıklamada, İnönü'de taraftarların desteğiyle turu geçeceklerine inandığını söyledi. İlk yarıda kötü oynadıklarını söyleyen Carvalhal, 'İlk devrede takım gibi değildik. Bu düzensizliğimiz sonrası yaptığımız hatalar sonunda da kalemizde golleri gördük. Ancak 2. yarıda çok farklı bir Beşiktaş izledik. Daha arzulu ve etkili bir takım vardı. Bir gol attık ve belki bir gol daha atabilirdik. 'dedi.


Henüz her şeyin bitmediğinin altını çizen Portekizli çalıştırıcı, 'Şimdi yapmamız gereken tek bir şey var; o da inanmak. Maçtan sonra soyunma odasında konuştuğumuzda herkesin dediği tek şey 'Biz bu takımı eleriz' cümlesiydi. Camiadaki herkesin inanması lazım. Kolay olmayacak ama istediğimizi sahaya yansıttığımız sürece olmayacak şey yoktur. İnönü'de taraftarımızın desteğiyle bu turu geçebileceğimize inanıyoruz. 'ifadelerini kullandı.


Carlos Carvalhal, Quaresma'yı ikinci yarıda oyundan almasıyla ile ilgili de 'Zaten hocanın görevi saha içinde yanlışlık gördüğü zaman bunu yapacağı bir değişiklikle düzeltmeye çalışmaktır. Ben de bunu yaptım. 'diye konuştu.


Carvalhal, yenilen gollerde hatası bulunan oyuncusu Veli Kavlak'la ilgili suçlayıcı sorulara karşılık ise 'Burada suçu Veli'ye atmak doğru değil. Sadece bir oyuncuya yüklemek hata olurdu. Rakip takım o bölgede iyi bir baskı kurdu. İsmail tam olarak hazır değildi. Biz onu sonra almayı düşünüyorduk. Sadece 3 antrenmanla geldi. 'cevabını verdi.


Carvalhal, skorun 3 - 1'e gelmesinde büyük rolü olan oyuncularına teşekkür de ederken, ''Simao 'nun attığı gol çok önemliydi. Turun kapısını aralamak için önemli bir goldü. Önce futbolcular sonra taraftarlar inanması gerekiyordu. Turu geçmek istiyorsak bu birlik beraberlik ve inanmanın gerçekleşmesi gerekiyor. 'şeklinde konuştu.


Carvalhal, gerekli performansı gösteremeyen oyuncularla ilgili sorulara da cevap verirken, 'Sene başından beri kişisel olarak oyuncularla ilgili bir şey söylemedim. Kişisel olarak bir şey söyleyemem. İlk yarıda işler doğru gitmiyordu 2. yarıda işlerin doğru gitmesi için gerekli değişiklikleri yaptık. Bir oyuncu ile ilgili bir eleştiri yapmam. Biz bir takımız. Bizim bütün oyuncularımız takımı düşünerek oynuyor. Bir oyuncu ile ilgili kişisel olarak konuşmuyoruz. Genel anlamda konuşuyoruz. 'ifadelerini kullandı.


HAVUTÇU UMUTLU, QUARESMA'YA TEPKİ

Bu arada maçı değerlendiren Tayfur Havutçu ise, 'İlk yarı kötü oynadık ve 3 - 0'lık bir sonuç ortaya çıktı. İkinci yarı İsmail'in girmesi ile oyunda denge sağladık, golü bulduk. Tur için İstanbul 'da gerekli mücadeleyi yapacağız. 'dedi.


Öte yandan maçta iyi bir performans gösteremeyen ve ilk yarı sonunda teknik sorumlu Carlos Carvalhal tarafından oyundan alınan Quaresma 'ya maç sonunda protesto oldu. Portekizli oyuncuya taraftarlar tepki gösterdi ve yuhaladılar. Fakat Portekizli oyuncu otobüse binerken gösterilen tepkiye hiçbir cevap vermeden otobüse bindi.