Mehmet Terzi: Mutluluk ve Heyecan Yaşıyoruz

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, 14.Dünya Salon Atletizm Şampiyonası öncesi hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Bugünden itibaren 172 ülkeden gelecek 683 sporcuyu bekliyoruz. Bunun mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz." dedi.

09 - 11 Mart tarihlerinde İstanbul 'da yapılacak 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası öncesinde Ataköy Olimpiyat Evi'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkan Yardımcısı Sergey Bubka ve organizasyonun anasponsorlarından Turkcell'in Genel Müdür Yardımcısı (Kurumsal İletişim ve İlişkiler) Koray Öztürkler katıldı.

Mehmet Terzi, yaptığı konuşmada, organizasyonda son aşamasına geldiklerini dile getirerek, '2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na ülke olarak hazırız. Bugünden itibaren de 172 ülkeden gelecek 683 sporcuyu bekliyoruz. Bunun mutluluğunu ve heyacanını yaşıyoruz. ' şeklinde konuştu.

IAAF Başkan Yardımcısı Sergey Bubka'ya da teşekkür eden Terzi, 'Kendisini biz, her zaman yanımızda hissettik. Bize hep destek verdi. Yarışmalar öncesi geldiği ve bize destek verdiği için teşekkür ediyorum. ' şeklinde konuştu.

Terzi, organizasyona 172 ülkeden 349 erkek 334 de kadın olmak üzere toplam 683 sporcunun katılacağı bilgisini de verdi.

Sergey Bubka ise tekrar İstanbul'a geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, 2001'den beri Türkiye'de çok şeyin olumlu yönde değiştiğini gördüğünü söyledi. Hükümetin ve federasyonun büyük bir efor sarf ettiğini dile getiren Bubka, şöyle konuştu:

'Gerçekten mükemmel bir tesis yaratılmış. Bu tesis atletizm adına gelecek için büyük önem taşıyor. Türkiye büyük bir potansiyele sahip. Büyük bir genç insan nüfusuna sahip Türkiye. Bu Türkiye'ye büyük bir avantaj sağlayabilir. '

Bubka, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın 2020 Atlezim Olimpiyatları'na aday olan Türkiye'nin nasıl bir efor sarf ettiğinin göstergesi olacağını sözlerine ekledi.


BUBKA'YA GÖRE 2020 OLİMPİYATLARI İÇİN TÜRKİYE'Yİ ZORLU BİR YARIŞ BEKLİYOR


Soru cevap bölümünde basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Bubka, Türkiye'nin 2020 şansını değerlendirerek, 'Biz uluslararası olimpiyat komitesi olarak son sonucu görenleriz.'' şöyle cevap verdi:

''İstanbul büyük bir şehir, büyük bir şansı var; ama şunu da eklemek gerekiyor, zorlu bir yarış olacak. Diğer adaylar da önemli adaylar. Şunu görüyoruz ki olimpiyat komitesi, organizasyon komitesi ve hükümetin spor bakanlığının devrede olması son derece önemli İstanbul için.

Olimpiyatları organize etmek için İstanbul önemli bir şansa sahip; ama zorlu bir yarış olacak. Çok çalışmanız gerekiyor. Çok güçlü bir ekibiniz var. Gece gündüz çalışmaları gerekiyor. Son derece zorlu bir yarış olacak. '