Erzincanlı Badmintoncular Başarıya Doymuyor

Okul Sporları Federasyonunun düzenlemiş olduğu Liseli Gençler Badminton Şampiyonası’na katılan Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Erzincan Lisesi güçlü rakiplerini geride bırakarak Erzincan’ı başarıyla temsil etti.

Trabzon 'da gerçekleşen şampiyonada ilk üç sırayı kimseye kaptırmayan Erzincanlı sporcular hem kızlarda hem de erkeklerde birinci oldular.

Başarılarının tesadüfi olmadığını belirterek, çok çalıştıklarını ve ardından başarının geldiğini ifade Badminton Takımının Antrenörü Murad Sönmez; “Trabzon 'da Okul Sporları Federasyonunun düzenlemiş olduğu Liseli Gençler Badminton Şampiyonası 'na katılan Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Erzincan Lisesi Badminton Takımı kızlar ve erkeklerde birinci oldular. Bu birincilik ile Güzel sanatlar Spor Lisesi ve Erzincan Lisesi Badminton Takımı Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar. Bu müsabakalara 16 kız takımı ve 16 erkek takımı katıldı. Kızlarda Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi grubundaki maçları ve final maçını büyük bir üstünlük ile kazanarak birinci oldu. Erkeklerde ise Erzincan Lisesi yaptığı kaliteli maçlar sonucu birinci oldu. Erzincanlı Badmintoncular kızlarda ve erkeklerde aldıkları birincilik ile müsabakaya katılan diğer illerden de büyük takdir aldı. Bu sonuçlar bizi çok sevindirdi. Bundan sonraki hedefimiz Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan Güzel sanatlar Spor Lisesi ve Erzincan Lisesi Badminton Takımının iyi bir hazırlık dönemi geçirerek önceden olduğu gibi Türkiye Şampiyonası 'ndan derece ile dönmesidir. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam etmektedir. Ayrıca Macaristan 'da yapılacak olan Avrupa Gençler Şampiyonası 'na ilimizden dört sporcu Milli Takım adına yarışacak. Bu sporcularımız Özge Toyran, Busenur Korkmaz, Muhammed Ali Kurt ve Furkan Demir 'dir. Sporcularımız geçmiş yıllarda da Milli Takım adına mücadele etmiş sporculardır. Bu sporcularımızın Avrupa Gençler Şampiyonası 'nda ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine ve derece yapacaklarına inanıyorum. Daha önce katıldığımız şampiyonalarda Avrupa 3. olmuştuk çift kızlarda ve tek erkeklerde. Şampiyonaya sporcularımız günde çift antrenman yaparak hazırlanmaktadır. İlimizden 4 sporcunun Milli Takım 'a seçilmesi badminton sporu açısından ilimizi çok gururlandırdı. Badminton Antrenörü Uğur Erçetin ile birlikte yapmış olduğumuz çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki hafta Ankara 'da yapılacak olan 13 yaş altı Türkiye Şampiyonası 'na da yoğun bir şekilde hazırlanmaktayız. Bu şampiyonadan da ilimize derece ile dönmek istiyoruz. ” dedi.

Kaynak: İHA