Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası Yarın Başlıyor

Geçtiğimiz yıl Gaziantep'te gerçekleştirilen Spor Toto Türkiye Kupası'na bu yıl Antakya ev sahipliği yapıyor.

7-11 Mart tarihleri arasında Antakya'da düzenlenecek olan Spor Toto Türkiye Kupası'nın basın toplantısı, Antakya Mozaik Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Türkiye Kupası öncesinde Antakya Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan TBF Asbaşkanı Metin Şahin, Türkiye milli takım oyuncularının da yer alacağı Türkiye kupasının sürprizlere açık olduğunu ifade ederek, kadın basketbola her geçen gün artan ilgiden duyduğu memnuniyeti belirtti.

Şahin, hoşgörü kenti Antakya'nın ev sahipliğinde yapılan Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupasının spor camiasına katacağı heyecanın yanı sıra ilk kez olimpiyatlara katılma sürecine de katkı sağlayacağını söyledi.

Şahin, 'Türkiye Kupaları basketbolda bir sezon içerisinde verilen en önemli üç kupadan birisi. Bu bakımdan Türkiye Kupaları her zaman büyük çekişmeye sahne oluyor. Antakya'da da, daha önce yaşanan heyecanın yaşanacağını umuyorum. Türkiye Basketbol Federasyonu her yıl kupalarla ilgili farklı şehirleri belirliyor. Amacımız basketbolu daha çok sevdirebilmek, tanıtabilmek. Bu amaçla, Spor Toto Türkiye Kupası için Antakya'yı seçtik. Çok isabetli bir seçim olduğunu düşünüyorum. Bu bölge, verimli,üretim yapılan bir coğrafyayı kapsıyor. Basketbolla bağdaştırmaya çalışırsak, bir anlamda örtüşen bir yanı var. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden 12 takımımızın 5'i bu bölgede bulunuyor. Böyle bir değerlendirme yaptığımızda kadınlar basketbolunun bu bölge için önemli olduğunu söyleyebiliriz. Kupalar tek maçlık elemeli şekilde oynanıyor. Bu nedenle favori takımların elenmesi de mümkün. Sürprizlere açık sonuçlar da her zaman olabiliyor. Biz, kupada yer alan 8 takımın da final oynama veşampiyon olma şansını eşit görüyoruz. En üst seviyede basketbol oynayarak takımlar maçları kazanmak isteyecektir. Takımlarımızın hepsine başarılar diliyoruz ' dedi.

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş ise 7 bin 500 yıllık tarihi ve ilk Olimpiyat Oyunları'nın yapıldığı Antakya'da Türkiye Basketbol Federasyonu'nu ve katılımcıları ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Savaş şöyle devam etti: 'Bizim hayallerimiz büyük. Amacımız Milli Takım'da forma giyecek oyuncular yetiştirmek ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek. Taraftarlarımız her zaman takımlarına sahip çıktılar ve büyük maçlarda salonu doldurdular. Sponsorlarımız ve camiamız bize büyük destek verdiler. Biz büyük bir aile olduk. Bu ailemizin, Türkiye Basketbol Federasyonu ile ilişkileri nedeniyle de büyük mutluluk yaşıyoruz. Şehrimizde bu 8 takımın mücadelesi büyük bir karnavala dönüşecek. Takımlarımızın hepsine başarılar diliyorum.Oynanacak ilk maçtan itibaren salonumuzun dolacağına inanıyorum. Geçtiğimiz yıl Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası'nı düzenlemiştik. Bizim hayallerimiz ve çabalarımız çok büyük. Türkiye Basketbol Federasyonu'na, bu organizasyonu Antakya'da düzenlenmesini sağladığı için teşekkür ediyoruz. '

Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın da, 'Bu organizasyonun ve tesisin hazırlanmasında Belediye Başkanımızın büyük bir katkısı oldu. Organizasyonun düzenlenmesinde, şehrin bu etkinliğe sahip çıkması çok büyük önem taşıyor. 14 yerel sponsorumuz bulunuyor ki bunda başkanımızın da büyük katkıları var. 8 güzide takımımıza da Spor Toto Türkiye Kupası'nda başarılar diliyorum. Sakatlık sorunu yaşanmayan bir organizasyon olmasını temenni ediyorum ' dedi.

Spor Toto Türkiye Kupası'nda 8 takım da büyük bir mücadele gerçekleştireceğini kaydeden TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan ise, şunları söyledi: 'Kadınlar Spor Toto Türkiye Kupası, Dünya Kadınlar Günü'ne denk geliyor. Şimdiden tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. Kadına yüzlerce, milyonlarca yıldır değer veren bir şehirde olmaktan mutluyuz. Önümüzdeki günlerde pek çok WNBA ve Avrupa ikincisi olmuş, Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hazırlanan Milli oyuncularımız burada mücadele edecek. Tüm maçlar televizyondan Sports TV ekranlarından naklen yayınlanacak. Takım sporlarında Kadın Basketbolu önemli bir yerde. Euroleague'de 8'li final oynayacak,Eurocup'ta final oynayacak, yarı final oynamış ve ilk 16'da yer almış takımlar bu önemli turnuvada mücadele edecek. Şimdiden tüm takımlara başarılar diliyorum ' TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş de yaptığı konuşmasında, organizasyon anlamında katılımcılara bilgiler verirken, Ligler Direktörlüğü'nün kupa ile ilgili yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Özgümüş, 'Spor Toto Türkiye Kupası'nın final maçı Pazar günü oynanacak ve şampiyonun belirleneceği bu maç 14:00'de başlayacak. Tüm basketbol severleri bu basketbol şölenine davet ediyoruz ' dedi. 7-11 Mart tarihlerinde Antakya Spor Salonu'nun yapılacak Türkiye Kadınlar Türkiye Kupasına Fenerbahçe, Galatasaray Medical Park, Kayseri KASKİ, Ceyhan Belediye, Samsun Basketbol, Mersin Büyükşehir Belediye, Botaş Spor ve Optimum TED Ankara Kolejliler takımı katılıyor. Toplantı, Türkiye Kupası karşılaşmalarına katılacak takım antrenörlerin iyi dilek konuşmalarıyla son buldu.

Kaynak: İHA