Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası Çeyrek Finali Hatay’da Yapılacak

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupasında çeyrek final karşılaşmaları öncesi sekizli finalde yer alan takımlar ve Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticileri basın toplantısı düzenlediler.

Antakya Arkeoloji Müzesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu As Başkanı Metin Şahin Türkiye kupasının basketbolda bir sezon içerisinde verilen çok kıymetli 3 kupadan biri olduğunu söyledi.

Şahin, “Bu bakımdan Türkiye kupası maçları büyük bir heyecan ve büyük bir çekişmeye sahne oluyor. Antakya 'da daha önceki yıllarda yaşanan çekişme ve heyecanın bir güzel örneğini de burada hep birlikte yaşayacağımızı umuyoruz” dedi.

Federasyonlarının Türkiye Kupası maçlarını her yıl farklı şehirlerde yaptığını hatırlatan Şahin, “Amacımız bu şehirlerde basketbolu daha fazla tanıtabilmek, sevdirebilmek, o bölgeninde basketbola olan ilgisini geliştirmek. Bu amaçla bu senede Spor Toto Kadınlar Türkiye kupası finalleri için Antakya 'yı seçtik. Bununda çok isabetli bir seçim olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bu bölgenin Çukurova Bölgesi olarak adlandırıldığını, Çukurova bölgesinin üretim yapılan bir coğrafyayı kapsadığını ifade eden Şahin, “Çukurova 'yı basketbol ile bağdaştırmaya çalışırsak. Bence Çukurova 'nın basketbol ile örtüşen bir yanı var. Çünkü Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde mücadele eden 12 takımımızdan 5 'i Çukurova 'da bulunuyor. Buda kadınlar basketbolunun bu bölgede ne kadar üst düzeyde olduğunu, ne kadar ilgi ve destek gördüğünü gösteriyor” dedi.

Kupa maçlarının her zaman sürprizlere gebe olduğunu ve bununda ayrı bir heyecan kattığını belirten Şahin, “Kupa maçları bir lig müsabakası gibi değil. Telafisi olmuyor. Kazanan ve kaybeden bir sonuçla sonuçlanıyor. Bazen favori düşüncesi ile yaklaşılan bazı takımlar farklı sonuçlar alabiliyor. Bu bakımdan da Türkiye kupaları sürprizlere açık oluyor. Bu yüzden kupaya katılan 8 takımın da final oynama ve şampiyonluk şanslarını eşit görüyoruz” dedi.

Organizasyona destek olan Hatay valisi Mehmet Celalettin Lekesiz 'e, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın 'a, Basketbol İl Temsilcisi Banu Mursal 'a teşekkür eden Şahin, “Antakya 'da basketbola çok duyarlı ve bununda meyvesini Hatay alıyor” ifadelerini kullandı.

Antakya 'da kupa için mücadele edecek olan 8 takımın içerisinde milli takım oyuncularının da bulunduğuna dikkat çeken Şahin, “Buda bu bölge için büyük bir şans. Türkiye Kadınlar Basketbol takımımız bildiğiniz üzere Londra'da yapılacak 2012 olimpiyatlarına katılmak için mücadele edecek. Bu anlamda Türkiye ilk kez olimpiyatlarda mücadele etme şansını ile karşı karşıya. Ankara 'da yapılacak olan organizasyonda milli takımımızın ilk 5 içerisine girerek olimpiyatlara katılma hakkını kazanacaklarına inanıyoruz” dedi.

Antakya 'da Türkiye 'nin önde gelen kadın basketbol takımlarını ve Federasyon yetkililerin ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş 'ta, “Homend Antakya Belediyespor olarak biz aslında 18 aylık bir bebeğiz. Bu bebeği kabul eden ve her zaman destekleyen Basketbol Federasyonumuza teşekkür ediyorum. Biz yeni bir takımız ama hayallerimiz büyük amacımız kulüp çatısı altında milli takımlara sporcu yetiştirmek ve Antakya 'yı Türkiye ve Avrupa 'da en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ahmet Araşan 'da, Türkiye Kadınlar Spor Toto Türkiye Kupası maçlarının Dünya kadınlar gününe rast geldiğini belirterek, tüm kadınların kadınlar gününü kutladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş ise, Antakya 'ya geldikleri ilk günden bu yana çok iyi işler başardıklarını belirterek, Antakya halkının kupa maçlarında tüm tribünleri dolduracaklarına inandıklarını söyledi.

7 Mart Çarşamba günü saat 17.15 'de oynanacak karşılaşma ile başlayacak olan Spor Toto Türkiye kupası basketbol karşılaşmalarında Botaş, Ceyhan Belediyespor, Fenerbahçe, Galatasaray Medical Park, Kayseri Kaski, Mersin Büyükşehir Belediyespor, Optimum TED Ankara Kolejliler ve Samsun Basketbol takımları mücadele edecekler.

Kupanın çeyrek final karşılaşmaları yarın17.15 oynanacak olan Optimum TED Ankara Kolejliler-Mersin Büyükşehir Belediyespor karşılaşması ile başlayıp, 19.30 'da da Ceyhan Belediyespor-Fenerbahçe maçıyla devam edecek. Kupanın finali ise Pazar günü saat 14.00 'de Antakya Kapalıspor salonunda oynanacak.