Sergey Bubka Türkiye'ye Geldi

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkan Yardımcısı ve yüksek atlamanın efsane ismi Sergey Bubka, 14.

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası için Türkiye'ye geldi. Bubka 'yı Atatürk Havalimanı 'nda federasyon yetkilileri ve şampiyonanın maskotları karşıladı.

İstanbul 'da 9-11 Mart tarihleri arasında yapılacak olan 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası 'nın önemli misafirlerinden olan IAAF Başkan Yardımcısı ve yüksek atlamanın efsane ismi Sergey Bubka, Atatürk Havalimanı VIP Salonu 'nda törenle karşılandı.

Şampiyonanın maskotları Tik ve Tak tarafından kendisine çiçek verilen Bubka'ya şampiyona hakkındaki düşünceleri soruldu. Türk hükümetinin ve federasyonun çok önemli bir iş gerçekleştirdiğini belirten Bubka, yatırımları ve sürdürülen çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi. Turnuvanın başarılı geçmesi için büyük uğraşlar verildiğini kaydeden Bubka, bu turnuva ile genç nüfusun atletizme ilgisinin artacağını ifade etti. Turnuva 'da yeni isimleri büyük başarılar elde etmesini beklediğini söyleyen Bubka, Türk sporcuların da kendi seyircileri önünde başarılı olacağını belirtti.

Eşi Lilia Bubka ile gazetecilere görüntü veren Bubka, açıklamanın ardından havalimanından ayrıldı.

Sırıkta yüksek atlamanın efsanesi olarak bilinen Ukraynalı Sergey Bubka, 1993 yılında 6.15 metre ile kırdığı dünya rekorunu hala elinde bulunduruyor. Aktif spor hayatında 35 dünya rekoru kıran Bubka, atletizm tarihinde 6 kez dünya şampiyonu olan tek atlet olma unvanını da elinde bulunduruyor.