Kritik Platini ziyareti öncesi Demirören'in yol haritası

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, kritik Platini ziyareti öncesi Telegol'e önemli açıklamalarda bulundu.

Kanaltürk ekranlarında yayınlanan Telegol programına telefonla bağlanan TFF Başkanı Yıldırım Demirörem, canlı yayında Serhat Ulueren'in sorularını yanıtladı.

DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR
Federasyon yönetimi olarak bir karar aldıklarını kaydeden Demirören 'Bundan sonrası için ben dahil hiç bir yönetim kurulu üyemiz, hiç bir programa yada gazeteye konuk olmadan bu süreci götürmek istiyoruz. Çünkü bildiğiniz çok hassas bir süreç geçirdik. Söylediğiniz her şey futbolu ve bizleri bağlayabileceğinden bu konuda çok tedbirli olmak istiyoruz. Bu konuda da sizlerin desteğine de ihtiyacımız var. 'dedi.

PLATİNİ'YLE İSTİŞARE YAPACAĞIZ
Platini ile bir görüşme talebi olduklarını ifade eden Demirören, 'Kendisi de randevu talebimizi yarın için okeyledi. Bir nezaket ziyareti. İstişare yapacağız kendisiyle. İnşallah hayırlı bir şekilde de İstanbul'a döneriz. Nezaket ve istişare görüşmesi ama konunun nereye gideceği yarınki toplantıda belli olur. O görüşmeden sonra kamuoyunu TFF bilgilendireceğiz.

HAK EDEN YURT DIŞINA GİDECEK

'Hak eden yurt dışına gidecek 'diyen Demirören sözlerini şöyle sürdürdü:
Herkes mutlu olsun. TFF olarak buna bir çözüm arayacağız. Ben bu çözüme de ulaşacağımıza inanıyorum. Ama dediğim gibi futbolu ilgilendiren bir süreç olduğu için daha fazla da beyanat vermiyorum. Herşeyi görüşerek konuşarak yapacağız ve herkesi de bilgilendireceğiz.

'Gerekirse hiç bir kulüp Avrupa kupasına katılmasın 'şeklinde sözleri olduğunu hatırlatılması üzerine ise Demirören 'Ben bunların hepsini daha önce açıkladım. Ve hak eden takımın kazanması gerektiğine inanarak hareket ediyoruz. Katılması gerektiğine inanarak hareket ediyoruz. 'diye konuştu.

Stüdyoda bulunan yorumcuların sorularını yanıtlamayan Demirören 'Futbolu bağlayan konular olduğu için bunlar yanlış yerlere gidebilir. Nezaketen ben katılamadığım için programınıza katıldım. 'diyerek sorulara cevap vermek istemedi.

ZORLUKLAR AŞILMAK İÇİN VARDIR
Demirören 'Gelecekle ilgili umutlu musunuz? 'sorusuna 'Umutlu olmasak niye TFF başkanlığına gelelim. Zorluklar aşılmak için vardır. Mühim olan aşmak ve futbol ailesiyle hep beraber bu sorunu çözeceğiz. Etik kurulunun raporu bize gelmedi. Daha etik kurulu raporunu hazırlamadık. Geçmişte Aydınlar zamanında hazırlanan rapor var ama yeni hazırlanan 2. rapor yok. 'şeklinde yanıt verdi.

İNANMAK BAŞARMANIN YARISIDIR

Play-Off maçlarından önce bir yerlere gelmek istediklerini ifade eden Demirören 'Kurumlar karar vereceği için, ifadeler alınacağı için zaman uzarsa buna da saygı göstermek gerekir. Ben Türk futbolunun fazla yara almadan çözülmesini istiyorum. Çünkü alabilecek yarayı aldık zaten bugüne kadar. İnanmak başarmasının yüzde ellisidir. Biz her şeye inanarak hareket ediyoruz. Platini'yle olan toplantıda Şenes Erzik'te hazır bulunacak. 'diyerek basın ve kamuoyunda bu süreçte destek istedi.

BEYAZ GAZETE