Erdemir - Beşiktaş Milangaz Maçının Ardından

Beko Basketbol Ligi'nde Erdemir'in sahasında Beşiktaş Milangaza'a 82-64 mağlup olduğu maçın ardından her iki takım antrenörleri değerlendirmelerde bulundu.

Erdemir Antrenörü Ahmet Çakı, ligde İstanbul'da yendikleri Beşiktaş Milangaz'a kendi evlerinde 81-64 mağlup olduklarını ve bu maçı geride bıraktıklarını söyledi. Maçın ilk devresinde kendi tarzlarındaki basketbolu oynamayı başardıklarını ama ikinci yarıda hücumda yaptıkları hatalarla rakibe kolay sayılar verdiklerini belirten Çakı, 'Maçın ilk yarısında bizim tarzımızla basketbol oynamayı başardığımızı düşünüyorum. Defansif anlamda bizim hedeflediğimiz sayıları aldık. Ama ikinci yarıda toplamda yediğimiz48 sayı bizim için bu maçta bence dönüm noktası oldu. Çünkü Beşiktaş Milangaz takımı gerçekten potansiyelli ve hücumu yüksek takım ama biz de kendi evimizde bu kadar sayı yediğimiz için maçı kazanamayız. Ribauntlarda üstünlük kurmamıza rağmen bunu müdafaada çok sayı yediğimiz için açık saha sayısına dönüştüremedik. O yüzden hücumda da problemimiz oldu. Bence ilk yarıdaki ivmeyi devam ettirebilseydik kazanabileceğimiz bir maçtı, ama ikinci yarıda biz bu kadar hata yapınca Beşiktaş da çok tecrübeli bir takım,çok donanımlı oyuncuları var. Bunlarda cezaları iyi kestiler açıkçası, evimizde istemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Beşiktaş Milangaz takımını tebrik ediyorum ' dedi.

Beşiktaş Milangaz Antrenörü Ergin Ataman ise Erdemir'e karşı kaybettikleri ligdeki ilk maçın rövanşını aldıklarını söyledi. Maçın skorunun mücadeleyi yansıtmadığını, rakiplerinin çok dirençli bir takım olduğunu belirten Ataman, 'Erdemir takımının çok dirençli bir takım olduğunu söylemek istiyorum. Özellikle ilk devre skorda ciddi anlamda sıkıntı çektik sadece 32 sayı atabildik. Agresif ve sert savunma yaptılar. Ama bizim içinde sevindirici olan bugün çok tempolu oynadık. Maçın başından sonuna kadar yüksek tempoda basketbol oynadık. İkinci devre hücumu da geliştirdik. Hücumda özellikle Erdemir savunmasına karşı iyi top çevirdik,içeri dışarı paslaşmalarımız çok iyiydi. Bugün 22 asist yapmışız bu Erdemir savunmasına karşı çok iyi, sonuçta da ligde ilk maçı Erdemir'e karşı kaybetmiştik. Bu sene İstanbul'da kaybettiğimiz tek rakipti, bununda rövanşını aldık. Avrupa'da oynayacağımız çok önemli bir çeyrek final serisi öncesi bize iyi moral oldu ' diye konuştu.

Kaynak: İHA