Dünyanın En İyi Atletleri Rekor İçin İstanbul’da

Atletizm dalında ilk kez bir Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Türkiye, 9-11 Mart tarihleri arasında İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’nda düzenlenecek 14.Dünya Salon Atletizm Şampiyonası için tüm hazırlıklarını tamamladı ve geri sayım başladı.

Şampiyonanın tüm aşamalarını adım adım bizzat kontrol eden ve hazırlıkların tamamlanması için büyük destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bu organizasyonun, İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığı için bir adım olduğunu söyledi. Bakan Kılıç, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin, olimpiyat adaylığımıza katkıda bulunacak her organizasyona tam desteği vardır. Taşın altına el konmuştur. İstanbul Olimpiyat kenti olacaktır.Yürekten inanıyorum, olimpiyat bizim. ' dedi.


Dünyanın en iyi atletleri İstanbul gibi tarihi bir şehirde, tarihe geçecek rekorlar için birbirleriyle kıyasıya yarışırken, Türk sporseverler bu anı canlı olarak izleyebilmenin keyfini çıkaracak. 9-11 Mart tarihleri arasındaki şampiyona için başta kombine olmak üzere biletlerin büyük bir kısmı tükenirken, kalan yerler için satışlar halen devam ediyor…

Türkiye tarihinde ilk kez atletizm dalında bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapıyor. Rekor bir katılımla 200 'e yakın ülkeden binden fazla atlet Ataköy Atletizm Salonu 'nda buluşacak ve Türk sporseverler, aralarında Yelena Isinbayeva, Dayron Robles, Blanka Vlasic, Carmelita Jeter, Teddy Tamgho gibi yıldızların da yer aldığı çok sayıda dünyaca ünlü atleti canlı izleme fırsatı bulacak.

BAKAN KILIÇ: ATLETİZM ŞAMPİYONASI OLİMPİYAT YOLUNU ARALAYACAK

9 - 11 Mart tarihleri arasında İstanbul Ataköy Atletizm Salonu 'nda düzenlenecek 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası için büyük destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bu organizasyonun İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığı için bir adım olduğunu söyledi.

Milli atletlerimize şimdiden teşekkür edip, kutladığını belirten Bakan Kılıç, olimpiyatlara adım adım yaklaştıklarını vurguladı. ''Türkiye olimpiyatların en kuvvetli adayıdır'' diyen Bakan Kılıç, ''Bu kent tarihindeki tüm dönemlerin ötesinde ve zirvesinde olmak üzere olimpiyatlara her zaman olduğundan çok daha kuvvetli bir iradeyle taliptir'' ifadesini kullandı.

Olimpiyatların İstanbul'a gelmesiyle birlikte, olimpizm ruhunun dünyada adım atmadık coğrafya bırakmamış olacağını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, “Olimpiyat ruhunu İstanbul yaşatacaktır. İstanbul olimpiyatların dinler, diller, ırklar, renkler, medeniyetler ve kültürler arasındaki önemli bir geçiş olduğunu, buradaki varlığımızla ortaya koyacaktır” dedi. Bakan Kılıç,Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin, olimpiyat adaylığımıza katkıda bulunacak her organizasyona tam destek verdiğine de dikkat çekti.

REKORLARI CANLI CANLI İZLEMEYİ KAÇIRMAYIN

Dünyanın en iyi atletleri İstanbul gibi tarihi bir şehirde, tarihe geçecek rekorlar için birbirleriyle kıyasıya yarışırken, Türk sporseverler bu anı canlı olarak izleyebilmenin keyfini çıkaracak. 9-11 Mart tarihleri arasındaki şampiyona için başta kombine olmak üzere biletlerin büyük bir kısmı tükenirken, kalan yerler için satışlar halen devam ediyor…

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası “İstanbul 2012”, sayıları 1200 'ü bulan yerli ve yabancı basın mensubu tarafından yerinde takip edilecek. Yarışmaların üç gün boyunca televizyondan yapılacak canlı yayınlarla tüm dünyada yaklaşık 3 milyar izleyiciye ulaşması bekleniyor.

Şampiyona ile ilgili öne çıkan bilgiler ise şöyle:
İstanbul 'un 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na aday olduğunun açıklanmasının ardından, organizasyonun önemi bir kat daha arttı.
Son üç Yaz Olimpiyat Oyunları 'nı düzenleyen kentlerin tamamının Olimpiyatlardan önce gençler ya da büyükler düzeyinde bir Dünya Atletizm Şampiyonası 'nı ağırlamış olması, 2020 Olimpiyatları 'nın ev sahibinin belirleneceği 2013 yılı öncesinde Türk atletizmine ayrı bir sorumluluk yüklüyor.
Şampiyona ile ilgili detaylı bilgilere www.istanbul2012wic.org adresi üzerinden ulaşılabiliyor.

Şampiyona sırasında Sinan Erdem Spor Salonu'nun ısınma alanı olarak hizmet verecek, iki salon arasında 65 metrelik bir bağlantı olacak.

7 bin 450 koltuk kapasitesi olan salonda, izleyiciler için 5 bin 40 koltuk satışa çıkarıldı.

Erkeklerde 60 metrede Dwain Chambers, 800 metrede Abubaker Kaki, 3 bin metrede Bernard Lagat, 60 metre engellide Dayron Robles bayanlarda ise 3 bin metrede Meseret Defar, 60 metre engellide Lolo Jones ve pentatlonda Jessica Ennis, sırıkla atlamada Yelena Isinbayeva ve son Dünya Şampiyonası'nda 400 metreyi kazanan Kirani James gibi yıldızlar İstanbul'da koşacak.

Resmi maskotlar ''Tik'' ve ''Tak'' çok sevildi.

Maskotlar için oluşturulan profillerde erkek sokak köpeği olan ''Tik'' Taksim Gezi Parkı'nda doğdu, çok kibar, neşeli, eğlenceli, şakacı, centilmen ve sadık. Dişi sokak kedisi olan ''Tak'' Bebek Parkı'nda doğdu, cömert, kibar, maceracı, dürüst, cesur, meraklı ve akıllı.

Şampiyonada Türkiye 'yi temsil edecek sporcuların listesi ise şöyle:

KadınlarErkekler

1. Meliz Redif 400m Ali Ekber Kayaş 400m/4x400m
2. Merve Aydın 800mHalit Kılıç 800m/4x400m
3. Aslı Çakır Alptekin 1500mKemal Koyuncu 1500m
4. Tuğba Karakaya 1500mİlham Tanui Özbilen 1500m
5. Dudu Karakaya 3000mPolat Kemboi Arıkan 3000m
6. Nevin Yanıt 60m EngelMehmet Güzel 4x400m
7. Burcu Ayhan Yüksek AtlamaSerdar Tamaç 4x400m
8. Karin Melis Mey Uzun Atlama Yavuz Can 4x400m
9. Sevim Sinmez Üçadım AtlamaAlper Kulaksız Uzun Atlama
10. Emel Dereli Gülle AtmaHüseyin Atıcı Gülle Atma.