Beşiktaş'ı Tek Liste Düzlüğe Çıkarır

Yıldırım Demirören yönetiminde bulunan ve şuan başkan adayı olan Sinan Vardar, Radyospor'da Beşiktaş ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Vardar, Beşiktaş'ın durumunun çok vahim olduğunu söylerken, 'Şuan liste savaşı yapma zamanı değil, şuan birlik olma zamanı. Tek bir liste yapılıp, seçime gidilmeli. ' dedi.

''Beşiktaş'ı tek liste düzlüğe çıkarır, camianın bütünleşmesi lazım.'' vurgusu yapan Sinan Vardar, sözlerine camiada kırgın olduğu kişilerden özür dileyerek başladı; 'Camiada kırdığım kongrede küs olduğum ağabeylerimden kardeşlerimden özür dilerim.'' diyerek şöyle konuştu:

''Beşiktaş 'ı tek liste olmadan hiçbir şey düzlüğe çıkarmaz. Benimde yıllardır düşündüğüm projeler var. Son aldığımız duyumlar hiç açıcı değil. Benim aday olmamım sebebi benim futbol bilgim. Ben neden aday oldum. Ben 2 tane dünya markası olan şirketler yarattım. Ama çok büyük param yok. Beşiktaş 'a 100 milyon euro veremem.


UEFA 'da diyor ki şahsi paralardan ziyade kulüplerin gelir gider dengesi olmalı. Bizlerin mali durumla ilgili hiçbir şekilde bilgimiz yoktu. Bunun için kendimide sorumlu hissediyorum. O nedenle uçurumdan atlar gibi adaylığımı açıkladım. Ama dediğim gibi benim mali gücüm tek başıma, kulübün içinde bulunduğu durumu kurtarmaya yetmez. Ben diyorumki camia bütünleşsin. Artık şov zamanı geçti. Hep beraber birleşelim. Tek bir liste yapalım.

Burda da 40-50 milyon para lazım. Kim başkan olursa olsun. Bu hiç önemli değil. Kongreye 19 gün kalmış hiçbir oluşum gözükmüyor. Benim kendi şahsim var ve diğer başkan adayalarınında. Ama liste savaşı verme zamanı değil.Camianın bütünleşmesi lazım. Maddi imkanı olan maddi fikri olanlar fikir versin. Mesela, Arsene Wenger genç bir takım kuracağım diyor. Bizde bunu uygulayıp hatta sadece Beşiktaş değil tüm kulüpler adına bu sistemi uygulamalıyız.''

BEŞİKTAŞ'IN DURUMU ÇOK VAHİM, BU CENAZEYİ ORTADAN KALDIRMALIYIZ

Tecrübeli yönetici Vardar, Beşiktaş'ın durumun çok vahim olduğunu söylerken, biran önce bir araya gelip bu cenazenin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi ve şu şekilde devam etti:

'Onursal Başkanımız Süleyman Seba mı yoksa, Rahmi Koç mu toparlayacak öncülük yapacak bilmiyorum ama biran önce bir araya gelip bu cenazeyi ortadan kaldırmalıyız. Artık paylaşma zamanı ben dedim ki ben alt yapının bütün masraflarını karşılayacağım. Sayın Erdoğan Bey basketbol şubesinin masraflarını karşılayacak. Halen 15 gün kalmış ayrı ayrı başkanlık savaşı veremeyiz. Beşiktaş 'nin durumu çok vahim. '

Sinan Vardar düşündüğü projeler olduğunu söylerken, elinden geleni yapmaya hazır olduğunu dile getirdi; 'Benim de düşündüğüm birçok proje var. Ben yönetimde olup olmayayım elimden geleni ortaya koymaya hazırım. Atletico Madrid maçı için Başkan Yalçın Karadeniz 'e maddi desteği verebilirim.'' dedi.

ATLETİCO MADRİD ELEYEMEYECEĞİMİZ TAKIM DEĞİL

Sinan Vardar alt yapıya önem verilmesi gerektiğini söylerken; 'Eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar bir toplantıda kalktı ve dedi ki ben yönetimde kalırsam Sinan Vardar 'ın tecrübelerinden yararlanmak isterim dedi. Yine İlhan Cavcav beni alnımdan öptü. Sadece alt yapı olarak değil, 35 yaşını geçmiş futbolcular yerine iyi bir araştırma ile genç dinamik isimler getirmeliyiz.'' ifadelerini kullandı.

Vardar, Beşiktaş'ın Avrupa sınavı ile ilgili olarak ise, ''UEFA Kupası'nda ümitliyim. Atletico Madrid Beşiktaş 'ın eleyemeyeceği takım değil. Umarım en az bir beraberlik alırsak herkese moral olacak. ' diyerek sözlerini tamamladı.