Trabzonspor, Beşiktaş Galibiyetiyle Bir Çok İlkleri De Yaşadı

Spor Toto Süper Lig’in 29.haftasında Beşiktaş’a karşı önemli bir galibiyet elde eden Trabzonspor, zorlu deplasmandan altın değerinde 3 puan çıkartmanın yanı sıra birçok ilki de yaşadı.

Ligde play-off mücadelesi veren Bordo-mavili ekipte, güçlü rakibi Beşiktaş 'ı deplasmanda 2-1 mağlup etmenin sevinci yaşanıyor. Sakat ve cezalı futbolcuların çokluğunda zorlu deplasmana biraz da çekinerek giden Karadeniz temsilcisinde, ezeli rakibi karşısında altın değerindeki 3 puan aldı. Trabzonspor, Beşiktaş müsabakasında galibiyetin yanı sıra birçok ilke de imza attı. Bu sezon üç büyük rakibi ile daha önce oynadığı 3 maçı da kaybeden ve hiç gol de atamayan ekip, Beşiktaş galibiyeti ile bu sezon üç büyük takım karşındaki hem ilk galibiyetini aldı, hem de ilk gollerini attı.

Trabzonspor, sezonun ilk yarısında 12. haftada sahasında Beşiktaş'a 1-0, 14. haftanda Galatasaray'a sahasında 3-0 ve 16. haftada da deplasmanda Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olmuştu. Karadeniz ekibi, söz konusu kalesinde 5 gol görmüş, rakip fileleri ise hiç havalandıramamıştı.

LİG MAÇLARI GALİBİYETİNDE ÖNE GEÇTİ
Bordo-mavililer, zorlu deplasmanda elde ettiği galibiyetle ezeli rakibini lig maçlarındaki galibiyet serisinde geride bıraktı.
Trabzonspor ile Beşiktaş, dünkü lig maçıyla 111. kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında 11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 38 yıllık rekabette, dünkü maça kadar yapılan 110 karşılaşmanın 46'sını Beşiktaş, 40'ını bordo-mavililer kazanmıştı.

İki takım arasında yapılan 75 lig müsabakasında ise 29 'a galibiyetle eşitli bulunuyordu. Bordo-mavililer, dün kazandığı maçla rakibi karşısındaki lig maçları galibiyetlerinde de 30-29 önü geçmiş oldu.

BURAK DA İLK GOLÜ ATTI

Ligde şuana kadar attığı 30 golle krallıkta açık ara önde giden Trabzonspor 'un başarılı golcüsü Burak Yılmaz da, Beşiktaş maçında bir ilki yaşadı. Dünkü maça kadar ligde 29 golü bulanan Burak Yılmaz, bu sezon üç büyük rakipleriyle yapılan maçlarda hiç gol atamamıştı. Burak, eski takımı Beşiktaş 'a attığı golle hem üç büyük rakiplerine karşı bu sezon ilk golünü atmış, hem de gol sayısını 30 'a çıkartmış oldu. Bordo-mavililerin eski golcüsü Fatih Tekke 'nin 31 gollük rekoruna da bir adam daha yaklaşan başarılı futbolcu, bu hafta sahalarında oynayacakları Sivasspor maçında önce bu rekoru yakalamaya, sonra da kırmaya çalışacak.
Beşiktaş deplasmanında kalelerinde erken bir gol görmelerine rağmen maçın genelinin hakiminin kendileri olduğunu söyleyen Burak, güçlü rakipleri karşında tarihi bir farkı da kaçırdıklarını savundu.

Müsabakada çok pozisyon bulduklarını ama bunları değerlendiremediklerini kaydeden başarılı futbolcu, “Çok iyi mücadele ettik, birçok pozisyonu değerlendiremedik ama kazanmasını bildik. Önemli olan kazanmaktı. Bunu da başardığımız için mutluyuz.” diye konuştu.

Play-off mücadele yolunda Beşiktaş galibiyetine çok ihtiyaçları olduğunun altını çizen Burak, bu hafta sahalarında oynayacakları Sivas maçını da kazanarak yeni bir galibiyet serisi yakalamak istediklerini dile getirdi.

Beşiktaş maçında hasta hasta mücadele ettiğini söyleyen Burak, “Bugün çok gol atabilirdim ama kısmetsizlik vardı. Kendimi iyi hissetmiyordum. Hastalığım vardı, 4 şişe serum yemiştim. Ona rağmen çıkıp oynamak istedim. Bazı şeyleri kanıtlamak istiyordum. Beşiktaş'la ilgili bir şeyler söylemiştim, çok tartışılmıştı. Bazı çevrelere kanıtlamam gereken şeyler vardı. İyi oynarım, kötü oynarım ama adamlığımın asla tartışılmaması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Başarılı forvet, Tanju Çolak 'a ait 39 gollük rekoru kırmasının çok zor olduğunu, ancak bunu başarmak için de elinden gelene yapacağını kaydetti.