Kocaeli'de Liseler Kapalı Spor Salonlarına Kavuşuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Darıca Lafarge Endüstri Meslek Lisesi için yaptırdığı Kapalı Spor Salonu tamamlanıyor.

Eğitimde yaptığı çok sayıda proje ile adından sıkça bahsettiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı ilçelerinde liselere kapalı spor salonları inşa ediyor. Şimdiye kadar dört okulda yaptığı çalışmayla spor salonu inşa eden Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin kapalı alanlarda gerçekleştirebileceği etkinlikler için ortam oluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin spor ve çeşitli aktivitelerin uygulayabileceği spor salonlarından birini Darıca Lafarge Endüstri Meslek Lisesi'ne kazandırıyor.Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen salonun betonarme yapısı tamamlandı. Bir yandan çevre düzenlemeleri yapılan salonun içinde kalan küçük işler devam ediyor.

Salonda basketbol ve voleybol sahası çizgileri oluşturulacak. Havalandırma ve diğer teknik donanımların montajının ardından basketbol potaları ve voleybol direklerinin yerleri yapılacak.900 metrekare kullanım alanına sahip olan spor salonunda 765 metrekare ahşap zeminli spor sahası yer alacak. Bu saha basketbol ve voleybol oynama imkan verecek. Salonda ayrıca 40 metrekare kantin alanı, kazan dairesi, bay, bayan ve özürlü tuvalet ile çalıştırıcı ve malzeme odası yer alacak.Binanın birinci katında minder sporları gibi çeşitli spor faaliyetlerinde kullanılacak 64 metrekare çok amaçlı salon bulunuyor. Salonda 13 metrekarelik 2 adet soyunma odası, tuvalet ve duşlar yer alıyor. Salonda 25 metre boyunda üç basamaklı olarak yapılan tribün seyircilerin aktiviteleri izlemesine imkan verecek. Tribünde 120 kişilik seyirci koltuğu bulunuyor.İlki Kartepe Uzuntarla Hayrettin Gürsoy Spor Lisesi için gerçekleştirilen Spor Salonları, Körfez TÜPRAŞ, 50. Yıl Lisesi, Dilovası Solventaş İlköğretim Okulu ve Darıca Lafarge endüstri meslek Lisesi için yapıldı. Birbirinin benzer niteliğini taşıyan bu dört spor salonu öğrencilerin her an spor yapabilmelerine aktivitelerini gerçekleştirmelerine imkan sağlayacak.

Kaynak: İHA