Şenol Güneş: Farklı Kazanabilecekken Zorla Maçı Kazandık

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş karşısında oyunun başından sonuna kadar kendilerinin hakim olduğunu ve farklı kazanabilecekleri maçı 2-1 güçlükle kazandıklarını söyledi.

Bordo-mavili takımın deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 yendiği karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli çalıştırıcı, 'Çok zor bir maçtı iki tarafında kazanması gerekiyordu. Oyunun başından sonuna kadar iyi oynadık. Tamamen oyunun hakimi bizdik. Pozisyonlara giren bizdik ancak rakip neredeyse pozisyon bulmadan gol attı ve mağlup duruma düştük. Oyunu bırakmadan sonuna kadar kovaladık ve maçı kazanmasını bildik. Farklı bitireceğimiz maçı zorla 2-1 kazandık. Beşiktaş, perşembe günkü Avrupa Kupası maçı nedeniyle akılları oradaydı. Bunun için konsantrasyon sorunu yaşadı. Akılları o maçtaydı ' diye konuştu.


Şenol Güneş, yoğun maç trafiğinden dolayı milli takım kampından dönen oyuncuların ter idmanıyla Beşiktaş maçına çıktıklarını kaydetti.


Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmelerinden dolayı sezonu erken açtıklarını ve bunun sıkıntılarını yaşadıklarını kaydederek, şunları söyledi:

'Sezon erken açmak zorunda kaldık. Yoğun maç trafiğimiz oldu. Özellikle iç sahalarda başarısız sonuçlar aldık. Bu nedenle başarısız sayılırız. Çok puanlar kaybettik. Yarış devam ediyor. Play-off hepimiz için yeni. Biraz anlamakta geç kaldık. Beşiktaş ve biz puanları fazla fazla kaybedince diğer takımlara play-off şansı doğdu. Galatasaray ve Fenerbahçe avantajlı ancak yarış devam ediyor. '
Tecrübeli teknik adam, futbolu yönetenlerin önemli kararlar alırken futbolun içindekilere danışmadığından yakınarak, 'Önemli bir kararı bir iki kişi alıyor. Diğer kişilerde buna uymak zorunda kalıyor. Maalesef futbolun içindeki bizlere birşeyler sorulmuyor. ' diye konuştu.